Innenriks

Harald Stanghelles historierevisjonistiske og anti-israelske kommentar lørdag (omtalt her), ledsages av et like skandaløst kommentarfelt.

En leser, «Eva Hansen», hvis foto er et kjent pikeansikt fra nazistenes jentespeider Bund Deutscher Mädel, lar seg åpenbart inspirere av Stanghelles kommentar:

Mange av de mest sentrale mennene bak atombomben var jøder: Einstein, Oppenheimer, med flere. Omtrent halvparten av nobelprisene i fysikk har også gått til jøder. Personlig er jeg skeptisk til hele narrativet bak atombombene, men det er en annen sak.

«The proof of the pudding is in the eating».

Bund Deutscher Madel

Aftenposten, Dagbladet, Bergens Tidende og Adresseavisen drar ikke kjensel på «Eva Hansen», som har brukt kommentarfeltene deres i lang tid. Og disse skal altså bekjempe den gryende «høyreekstremismen» i Norge? Her stikker noe under.

Det farlige med grums er at det tiltrekker seg grums. Var det ikke slik at etter 22/7 skulle avisenes kommentarfelt bli mer etterettelige? Når sakligheten «over streken» blir såpass lemfeldig, påvirker det kommentarene «under streken», og seriøse stemmer trekker seg bort.

«Eva Hansen» oppgir i sin Disqus-profil at hun er

«En norsk langskallekvinne som kjemper mot utryddingen av oss langskaller gjennom masseimport av ikke-nordisk DNA og bastardisering.»

Ingen snakker om «langskaller» lenger, dette er språkbruk fra 20/30-tallet, og mer enn antyder at vi har med en provokatør å gjøre. Minst like mistenkelig er at denne Disqus-profilen får lov å operere i Aftenpostens kommentarfelt – samt DB, BT og Adressa – dag etter dag, med nynazist-inspirerte kommentarer, uten å bli utestengt. Ved å lese historikken ser man at Evas kommentarer har gjennomgangstemaer av typen raseblanding, jøders tvilsomhet og det internasjonale pengevesenets ondskap.

Stanghelle -Eva Hansen En norsk langskallekvinne som kjemper mot utryddingen av oss langskaller gjennom masseimport av ikke-nordisk DNA og bastardisering.

Aftenpostens moderatorer gjennomgår leserkommentarene  etter «uheldig» meningsinnhold og sletter konsekvent alle kommentarer som ikke benytter fullt navn. «Eva Hansen» har opptrådt i lang tid med et «gjennomsiktig» navn, med et naziportrett og med naziinspirerte kommentarer – men er fortsatt ikke slettet som bruker. Ytterst mistenkelig. Hvorfor tolererer de «seriøse» avisene leserkommentatorer som «Eva Hansen»?

Hadde en slik profil dukket opp på et alternativ nettssted ville prisen blitt høy. Da ville man blitt hengt ut øyeblikkelig. Men avisene lar henne altså stå.

Modereringsteamet hos document.no har mottatt én kommentar fra «Eva Hansen» og lempet henne ut sporenstreks. Selv om kommentaren var relativt uskyldig, ble mistanken vakt av det lille profilbildet (uten hakekorset nederst) med kombinasjonen blonde fletter og brun uniform. Rart om landets største aviser ikke klarer å se det samme, etter lang tid.

Ulv, ulv!

PSTs trusselvurdering i forrige uke gikk ut på at jihadister og høyreekstreme nærer hverandre. Det mangler ikke jihadister, men for å få spillet til å gå opp trenger «høyreekstremismen» kanskje litt hjelp? ABB var en «lone wolf» og det begynner å bli lenge siden drapet på Benjamin Hermansen. Man har forsøkt å kompromittere Pegida og Max Hermansen, men til tross for noen feiltrinn passer de ikke helt «malen» høyreekstrem. Kanskje «man» har bestemt seg for å gi tesen litt kreativ hjelp?

Hvem kan tenke seg å «hjelpe»? Det finnes flere NGO-er som vil tjene på slike «bevis». Fra Danmark vet vi at AFA-folk har skapt fiktive profiler. Norge har fått Researchkollektivet INFO, av samme type som danske Redox, som har vært tiltalt både for overvåking og for å ha skapt falske profiler.

Ved å godta en falsk nazi-profil gjør avisene seg delaktige. En slik provokasjon er en trussel mot fri meningsutveksling. Det ligger en trussel bak. Den synes å si «se hva vi kan gjøre, hvis dere ikke innpassere dere».

En notorisk naziprofil er en maktdemonstrasjon fra venstresiden, og avisene slår sine pjalter sammen med den.

Det er verd å minnes Christian Høibø, PST-informanten som var med på grunnleggingen av NDL. Den historien har ikke mediene interessert seg synderlig for.

 

Oppdatering: «Eva Hansen» sender leserkommentar til document.no under et annet nick. Glem det. Skriv på Aftenposten om du vil, der er det tydeligvis ok med nazister.