Abraham Moberg heter en mann. Han har i lang tid forsøkt å få et svar fra undertegnede, men jeg ser hvilket ærend han er ute i. Han er antisemitt og ute etter å piske opp hatet mot jødene.

Onsdag la han ut en 06.10 minutters rant om folks raseri over alle problemene vi påføres. Av hvem? Det er det ikke lov å si. Men Moberg tør: Det er jødene.

Dette er lavpannet vrøvl. Alle vet at det sitter jøder i styre og stell i de fleste vestlige land, særlig i USA. Men derfra til å behandle dem som gruppe og at de må stå ansvarlig som gruppe? Dette er hva nazistene holdt på med.

De som måtte lure på om jeg har tatt i for hardt i dagens skogpod, lytt til denne ranten. En ting er at slikt hat slynges ut på norsk, langt verre er at Moberg får oppslutning fra et ikke ubetydelig antall mennesker. Det er rett og slett uhyggelig. Antisemittismen har gjort comeback. Vi har lenge visst at den finnes og trives først på venstresiden og så blant muslimer. Men nå brukes den til å fiske stemmer bokstavelig talt fra folk i Alliansen og Hans Jørgen Lysglimts miljø.

Lysglimt synes det er stas at Moberg er så modig.

Men hva med leder for Norgesdemokratene Geir Ugland Jacobsen som også roser Moberg for å være rakrygget og modig. En rakrygget antisemitt?

Jeg tar for gitt at folk hørte på videoen før de klasket Moberg på ryggen.

Noen tror det at det er mange med jødisk bakgrunn i styre og stell i USA gjør at «jødene» har uforholdsmessig stor makt. Men jødene opptrer ikke som blokk, ikke i USA, ikke i Israel. Det viser den bitre og langvarige kampen om rettsreform. Her står bror mot bror og Biden-regimet fyrer opp under motsetningene.

De liberale jødene står for en politikk som vil ødelegge Israel. Liksom den liberale blokken i USA og Norge gjør. Skillelinjene går ikke langs etniske linjer. Det går langs de som vil hegne om familien som grunnlaget for samfunnet, som vil bevare en riktig balanse mellom tro og opplysning, som vet at de viktigste friheter er friheter fra, ikke til.

Det er ikke nytt for meg at antisemittismen har vendt tilbake, men det kjennes ubehagelig når folk vi har møtt på våre rundreiser i landet har trykket liker og hurra for Moberg. Noe er helt av lage.

Det er grunn til å ta antisemittismen ytterst alvorlig. Den er et våpen mot ekte konservative. Det vet antisemittene godt og det vet filternyheter.no og Harald Klungtveit som har intervjuet Moberg.

Det er merkelig at Klungtveit ikke gjør et større nummer ut av antisemittismen, eller at aktivister på venstresiden ikke har anmeldt Moberg. Det er ikke første gang vi ser at Facebook tolerer antisemittisme.

Og Zuckerberg er jøde.

Det er ikke der skillelinjene går.

Geir Ugland Jacobsen har i kveld lagt ut følgende på sin egen Facebook-side:

Hans Rustad i Document.no har i dag i sin «Skogpod» kritisert at jeg har skrevet noen oppmuntrende ord i en kort FB-kommentar til Abraham Moberg. Den tolkes som at jeg nå plutselig er blitt antisemitt.

Innlegget fra Moberg som jeg leste før jeg kommenterte, ga kun inntrykk av at Moberg følte seg urettferdig behandlet av en nettavis som er kjent for å sverte folk urettmessig. Jeg støttet kun en FB-venn som var oppgitt over Filter Nyheter. Det er han jo ikke alene om å være, og det ga jeg uttrykk for med noen støttende ord.

Jeg leste bare teksten, og hørte ikke videoen han også hadde lagt ut. Jeg kjenner ikke Moberg så godt, men visste at han hadde kommet med noen fornuftige kommentarer tidligere, som jeg regnet med at Filter Nyheter hadde kritisert ham for.

Jeg hadde aldri registrert at han var imot jøder, hvis han er det. Det er definitivt ikke jeg. Jeg støtter både Israel og jødene. Har alltid gjort det, og vil fortsette med det. Norgesdemokratene har også, som de fleste vet, det samme i sitt program.

Det er beklagelig at Rustad ikke ringte meg og fikk oppklart misforståelsen før han kom med sin utblåsning i sin Skogpod.

Jeg betrakter Hans som en dyktig og etterrettelig pressemann, og vil anta at det ikke lå vond vilje, men kanskje litt tidsnød, bak hans forhastede konklusjon.

For alle som pga dette har ant uråd om mitt syn på jøder, kan jeg bare beklage «sjokket». Det er INGEN grunn til engstelse – jeg vil alltid være en varm forsvarer av Israel.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.