Innenriks

Assis Nassir er en muslim for ytringsfrihet og svarer Kamilla Sadol.

Det er ikke ord som dreper.

Det er ikke ord, men mennesker som dreper.

—-

Men det er et viktig poeng som illustreres godt i Sadols tekst, og det er at vi muslimer blir personlig krenket hver gang noen sier noe stygt om islam, eller gjør noe som blir ansett av oss som vanhellig.

Det er forståelig, fordi religion er noe som ligger ens hjerte nær og som en har sterke følelser knyttet til. Men samtidig må vi kanskje bli litt flinkere til å ikke alltid anse andres ytringer mot vår religion som et angrep på oss som personer. Hvis man skal bli personlig fornærmet og krenket hver gang noen kritiserer islam, eller tegner profeten, da får en ikke gjort mye annet.

Ytringsfriheten beskytter
Samtidig er det litt skremmende å lese at unge mennesker i Norge i dag kan tendere mot å ha udemokratiske holdninger som å ville begrense ytringsfriheten fordi noen kan føle seg krenket eller støtt.

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Svar-til-kronikken-Ytringsfrihet–deres-fredelige-mate-a-drepe-pa-Det-er-ikke-ord_-men-mennesker-som-dreper-7882433.html