Nytt

Hundretusenvis deltar i protester over hele Frankrike idag bak den nå velkjente parolen «je suis Charlie». Det ser ikke ut til at folk ville vente til søndag, de har allerede gått ut i gatene. Her fra promenaden i Nice:

NICE_910930-01-02

 

B6_oN8-CEAEPL6A

80.000 demonstrerte i Toulouse

B6_qfo8IYAAQwuq

Trangt i gatene i Besançon. 25.000 demonstrerte her.

4435323_marseille-grande-roue-new

Marseille

Man trenger dessverre ikke å studere bildene fra demonstrasjonene i de ulike franske byene lenge før man kan konkludere med at det hovedsakelig er etniske (i mangel av et bedre ord) franskmenn som demonstrerer. Her er det ikke mange ansikter med bakgrunn fra Nord-Afrika å spore. Hollandes utopiske felleskap er nettopp det – utopisk.

Dette er omtrent som rosetoget etter Utøya. Det var stort sett nordmenn som sørget og nordmenn som demonstrerte. Alle så det, men avisene ville ikke vite av det. Det passet ikke med multikulturidéen og alle regnbuebarna.

Le Parisien  Le Figaro  Le Monde