Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), FNs visegeneralsekretær Amina Jane Mohammed og Bill Gates på scenen under Oslo Energy Forum i Oslo rådhus den 14. februar 2023. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.

Et nytt mørke senkes over vårt fedreland etter at Bill Gates og Jonas Gahr Støre møttes til en romantisk Valentine-frokost hjemme hos tåkefyrsten for å diskutere sin nye baby: klimaendringer. Det blir dyrt og umulig, som alltid.

«Helse og vaksine har lenge vært fokus for samarbeidet mellom Norge og en av verdens rikeste menn. Nå er det et enda større problem som skal løses», skriver Aftenposten, som var alene om å være vitne til nok et destruktivt trekk fra vår statsminister, etter at de to turtelduene var ferdig med Valentine-frokosten. Gates skal nemlig hjelpe Støre med statsministerens nye utenrikspolitiske baby.

– Omfanget av problemet er så enormt at det er skremmende, sa Gates til Aftenposten.

Ja, problemet er så enormt at det er skremmende, men ikke av de årsaker Gates eller Støre forkynner. Problemet er politikere som oppfører seg som sjarmerte skolepiker og prostituerte overfor mørkemenn med blodige penger stikkende opp av lommene.

Norge er så langt ute å kjøre. Norske politikere har gitt milliarder til Gates gjennom ulike organisasjoner, for å bidra til verdenshistriens største vaksineeksperiment – et eksperiment som har kostet liv og helse. Norge har bidratt til at folk faller om i hjertestans verden over. Norske politikere har fylt lommene på Bill og Hillary Clinton, en annen «nær» venn av Støre, som i likhet med utvalgte norske kongelige representanter har hygget seg sammen med den verdenskjente pedofile Jeffrey Epstein. Det er ikke så lenge siden en stolt Støre solte seg i det han tror er glansen til Hillary Clinton.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møter tidligere utenriksminister i USA Hillary Clinton i statsministerboligen. Foto: Javad Parsa / NTB.

Det er en overveiende sannsynlighet for at Norge har bidratt til å sabotere Nord Stream. Det var et omen da Støre tok over statsministerjobben at den første dagen var preget av Kongsberg-terroren. En terrorhandling feid under et teppe av bortforklaringer. Siden har det bare gått nedover. Energikrise, energipriskrise, åpning av konsesjoner til vindkraftmafiaen igjen, økte skatter, økt rente, inflasjon og insekter til mat. For å nevne noe. Listen er lang. Og nå skal Gates og Støre samarbeide tett om klima? Ja, hva kan gå galt?

Da er det betryggende at vi går mot en ny pandemi og at den nye injeksjonen allerede er klassifisert som «trygg og effektiv» etter en test på 40 stykk personer. WHO har krisemøte og mediene har allerede startet skremselspropagandaen.

Men slapp av, folkens, vi er i gode hender, for Støre og Gates skal samarbeide tett om begge sine hjertebarn: folkehelse og klima. «De to tingene henger også tett sammen», ifølge Gates. Ja, for «ekstremvær er en kraftig trussel mot helsen i en rekke land». Sammen med egg, økt muskelmasse og kulde er vel ekstremvær årsak til plutselig hjertestans.

Som alltid haster det med å gjøre drakoniske endringer. Det er nemlig bare 27 år igjen, ifølge Gates. Om han er dårlig til å regne eller om vi nå plutselig har endret målet fra 2030 til 2050, vil tiden vise.

– Vi snakker om å endre all transport, produksjonen av elektrisitet og industrielle prosesser som stål, sement og gjødsel. Og det er 27 år igjen.

– Vi må både finne opp, lage piloter, skalere opp produksjonen, få ned kostnadene og deretter implementere det globalt for hvert av disse utslippsområdene. Noen dager er det sånn «åh, kommer vi til å klare det eller ikke?», sier Gates.

Og gjett hvem som er stupid nok til å dra på seg lederrollen i dette utopiske eventyret? Støre, selvsagt.

«Støre har en lederrolle i et initiativ som skal bli en global energiallianse. Målet er å få til noe av det samme på klima og energi som Gavi har fått til på helse og vaksine», skriver Aftenposten.

Sammen med Norge skal «store private og filantropiske initiativer fra for eksempel Rockefeller og Ikea» finansiere luftslottet. Selv om Aftenposten ikke skriver at Norge skal bidra økonomisk, kan vi ikke forvente noe annet.

Det er en grunn til at figurer som Hillary Clinton og Bill Gates smisker med Støre, som lar seg lure av smiger og åpner lommeboka fortere enn svint. Det er ikke mange dager siden han ville gi 75 milliarder av oljefondet til Ukraina, men penger til nordmenn? Nei, det er for dyrt. Vi har det for godt, køene til fattighuset er ikke lange nok, øk skattene!

Bill Gates vet at det er mye penger å hente ut av tåkefyrsten, det vil si den norske oljerikdommen. Gates’ motivasjon ligger nok i paraplyorganisasjonen Breakthrough Energy, som han tok initiativ til i 2015. Organisasjonen får nemlig penger til prosjekter «som i utgangspunktet er litt for dyre». Det betyr at statlige penger må til for å gjøre dem lønnsomme, og derfor flørter Gates med Støre, som går rett på, slik at investorene Jeff Bezos, Michael Bloomberg, George Soros og Jack Ma skal tjene på å fremstå som moralske helter.

«Målet er at prisen på produktet skal bli lav nok til at markedet slår inn.» Det Gates og Støre i realiteten holder på med, er altså en sammensmelting mellom stater, organisasjoner og store selskaper, til World Economic Forums (WEF) store fornøyelse, for det er nettopp dette «klimakrisen» er til for. Slik at industri og «grønne løsninger» som aldri vil bli lønnsomme i markedet, skal skaffe investorene fortjeneste gjennom statlige penger. Såkalt grønn innovasjon vil aldri bli lønnsomt, og derfor har vi skyhøye strømpriser: for at noen skal tjene på vindkraft.

Det er bare å feste setebeltet, for om du trodde det var ille nå, er det i ferd med å bli verre.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.