«Det er rundt 200 nordmenn i Gaza. 100 av dem er barn», lød introen til Dagsrevyen mandag.

Den innledet enda en lang reportasje med arabisk perspektiv, fra inne på Gaza, og med Hamas-kontrollerte opplysninger, må vi regne med. Men det er neppe en eneste nordmann blant de 200 «nordmennene» som ifølge statskanalens påstand befinner seg i Gaza. Nordmenn er som kjent et eget folkeslag, i likhet med samer eller kurdere, og få nordmenn ønsker å feriere i Gaza. Vi velger heller Kanariøyene, Thailand, Roma eller Kreta.

Nordmenn eller juks og bedrag?

NRK skulle heller laget sak på det som fortoner seg som asylsvindel: det å dra tilbake til stedet man angivelig måtte ha asyl fra så fort en får norsk statsborgerskap. Noe arabere som sier at de er palestinere får etter kun 4 år, mens syrere, somaliere, irakere etc. må vente i hele 7 år. Såfremt ikke også de, i likhet med palestinerne, sier at de er statsløse. Da kan man altså bli borger av Norge etter kun fire år.

Ettersom det går så fort og automatisk, minker antallet statsløse i Norge, selv om det hele tiden fylles på i andre enden.

«Hovedårsaken til at det er blitt færre statsløse i Norge de siste årene, er at mange har blitt norske statsborgere, som vist i figur 5. I årene 2003–2015 ble 4900 av de statsløse norske borgere – de fleste av disse innvandret i samme periode», skrev Statistisk Sentralbyrå i 2016.

Går fort å bli statsborger

Og videre:

«Etter fire år har 90 prosent av de statsløse innvandrerne blitt norske statsborgere, og bare 3 prosent har bodd her i ti eller flere år uten å bli norske statsborgere.
83 prosent av barn som er født av statsløse i Norge, har fått statsborgerskap fire år etter fødselen, og bare 2 prosent av dem har bodd her i ti eller flere år uten å bli norske statsborgere.»

Det går altså radig å bli norsk. Men hvorfor demonstrerer nå tusenvis rundt om i gatene, og skriker «Allahu akbar», hvis det er slik at de blir norske etter å ha vært her bare en liten stund?

Repatriering er hovedprinsipp

Ingen asylanter skulle i utgangspunktet hatt norsk statsborgerskap. Dels fordi Flyktningkonvensjonens hovedprinsipp er repatriering, slik en tidligere dommer ved menneskerettsdomstolen i Strasbourg skrev i Aftenposten i 2016. Hun har doktorgrad i flyktningjuss.

Og dels fordi flertallet har kultur og verdier på kollisjonskurs med våre. Noe en ikke minst ser på gatene i hele Vesten nå, med aggressive krav om at Israel skal utslettes.

NRK må snart beklage sine påstander om at Gaza er hermetisk lukket, og er verdens største fangeleir, ettersom «nordmenn» tydeligvis pendler ut og inn. Helt frivillig.

Og beklage påstander om blokade, ettersom det før Hamas-terroren daglig har gått flere hundre lastebillass inn på Gaza-stripen. Tydeligvis har lasten også inkludert våpen.

Og beklaget påstandene om okkupasjon. Det er bare å lese historien. For eksempel om San Remo, den glemte folkeretten for Israel. Den er fra 1920.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.