De første Gaza-araberne med norsk statsborgerskap ankom Norge lørdag kveld, og Norges statsminister var fra seg av glede. Selv «nordmenn» som aldri har vært i Norge før, skulle få alt de kunne peke på, inkludert bolig. Sa en rørt Jonas Gahr Støre.

– Det er sterkt å være her. Barna får leker og klær. Er det helsebehov, er det folk som hjelper til. Her er politi, grensekontroll og NAV, sa Støre til NRK og VGTV lørdag kveld.

Hadde aldri vært i Norge før

Han kunne også love bolig til dem som måtte trenge det. Pussig nok også til «nordmenn» som aldri har vært i Norge før:

– Jeg snakket med en ung gutt på 18 år som håpet å komme i gang med studier og å lære norsk. Til å få ta del i det norske samfunnet, sa Jonas Gahr Støre til VGTV, som fulgte opp:

– Ja, som du sier, det er mange av dem som kom i kveld som ikke har vært i Norge før. Hva vil Norge og du gjøre for dem? spurte VGTV.

Statsminister Jonas Gahr Støre sa til NRK Kveldsnytt at det var sterkt å være på Gardermoen for å møte evakuerte fra Gaza. (Skjermdump NRK)

– Alle myndighetene er representert her på Gardermoen; NAV, helse, kommunene, politi, slik at alle skal få den hjelpen de trenger. Nå skal disse komme seg dit de skal bo. Noen av dem har ingen fast kommune. De begynner livet sitt her. Det kommer også flere, svarte Støre.

Fra ferie i Gaza

VGTVs reporter stusser ikke på hvordan det har seg at det som angivelig er nordmenn, slik pressen har påstått i ukevis, aldri engang har vært i Norge før, viser det seg. Ikke engang han som har fylt 18 år. Isteden spør hun om det er så at noen av dem som kommer, skal søke asyl, og altså for første gang har flyktet fra Gaza, mens andre «bare» har vært på ferie på stedet de liksom har fått asyl fra.

Støre fastslår at slik er det. Det vil si: Han kaller det «stor spredning» på dem som nå fraktes fra Gaza til Norge med spesialfly og full oppdekning. Noen var med flyet fordi de hadde en slags tilknytning til Norge, ifølge statsministeren. Støre sa også at norske myndigheter heller ikke har full oversikt over antallet som er på vei. Det har vært cirka 250 «nordmenn» i Gaza, men så viser det seg visst at antallet har ballet på seg.

– Noen har bare vært der nede, og ble helt tilfeldig fanget av krigen som kom, sier Støre.

Den evakuerte «nordmannen» Safwat Diab fortalte at folket hans befant seg i Gaza. Så da er han kanskje ikke nordmann? Ikke snakket han norsk heller. (Skjermdump NRK)

En av dem som tilfeldigvis var på ferie på stedet Norge gav ham asyl fra, er Safwat Diab, som ifølge den ventende datteren bare dro på en måneds ferie til Gaza, og så kom krigen. Pussig nok slår han hull på fortellingen om alle disse «nordmennene» som befinner seg i Gaza, og som pressen, og UD, har rapportert om i ukevis:

Ikke nordmann, men araber

– Samtidig er hjertet mitt knust, fordi jeg tenker på familien og folket mitt i Gaza, fortalte Diab.

Da må en tro at han mente at folket hans er araberne i Gaza, og ikke at alle i Gaza er nordmenn.

Både NRK og VGTV intervjuet Safwat Diab som representant for de første «nordmennene» som var fraktet ut av Gaza og til Norge, med fly chartret av norske myndigheter. De snakket ikke med andre enn ham. Det var kanskje ingen andre å finne som snakket norsk blant de 80 nordmennene?

Safwat Diab snakket for øvrig heller ikke norsk. Han snakket engelsk både med NRK og VGTV, og ifølge hans egen Facebook-side later han ikke til å være så interessert i Norge heller, selv om han er norsk statsborger. Den siden er kun opptatt av Gaza og araberne der. Diab feirer alle jubileer for Fatah, og hevder palestinerne er opptatt av fred, noe som ikke er mulig på grunn av «en dominerende og internasjonalt støttet okkupant»:

«Hjelp oss å få det (fred) og nyte det som resten av verden. Og hvis du ikke gjør det, har du skylden og ansvaret for at vold brukes for å få det (fred), fordi vi blir tvunget til det, fordi du ikke ga oss noen midler eller andre muligheter for å forsvare oss, og få vår rett til å leve fredelig etter lang tid med okkupasjon», skrev Diab på Facebook 12. oktober, det vil si fem dager etter terrorangrepet 7. oktober.

Vi som ikke hjelper til i kampen mot Israel, har altså skylden for uføret palestinerne er i, skal en forstå Diab rett, og det med google translate. Eller Dr-Safwat Diab, som han kaller seg der.

Bare opptatt av islam og arabere

NRK snakket også med to i velkomstkomiteen, som også ble vist i Kveldsnytt lørdag kveld. Verken Rami Sanandar, opprinnelig fra Gaza, eller Imad Zeidan fra Libanon, sa noe spesielt oppsiktsvekkende der de sto med palestinske flagg, men på Facebook synes heller ikke de å være spesielt norske. Også disse to synes utelukkende opptatt av arabere og islam, selv om de muligens er «nordmenn»?

«Israel er det mest antisemittiske organet i verden. Folkemordet deres i Gaza øker dessverre hatet mot jøder verden over. Stopp antisemittisme stopp Israel,» skriver Sanander 5. november. Dagen etter terrorangrepet 7. oktober endret han profilbilde til noe som for vanlige nordmenn mest synes som en Hamas-terrorist som stolt vaier med palestinaflagg.

NRKs andre intervjuede i velkomstkomiteen på Gardermoen lørdag er enda mer konkret:

«Palestina har rett til å forsvare seg med alle tilgjengelige midler, spør FN. 7. oktober ER IKKE TERROR,» skrev Imad Zeidan på Facebook 2. november.

Andre ikke så norske utbrudd:

«Gratuler Israelske myndigheter, de vinner Oscar 2023 for Beste offer-rolle de siste 75 årene.» (31. oktober)

Og:

«Stoltenberg, Støre og alle nordiske ledere: Deres stygge ansikt er avslørt. Skam dere.»  (31. oktober).

Han oppfatter seg heller ikke som nordmann:

«Jeg er palestiner og stolt. Jeg er ikke terrorist. Jeg har rett til selvforsvar. Var Max Manus terrorist.» (2. november)

Selvforsvar, mot hvem? Det står det ingenting om, men Zeidan oppfordrer til å boikotte en butikk i Oslo fordi den selger dadler fra feil land.

Han byr også på en bønn 27. oktober:

«Å Allah, send over dem en hær fra dem og under dem, og fra deres tro og fra deres rester. Ta dem, ta de dyktige, Allah.» (Utdrag, google translate fra arabisk)

Nordmenn måtte klare seg selv

Men hvilken bønn fikk nordmennene som var på bibelreise i Israel da Hamas angrep? De måtte i stor grad evakuere seg selv. Tirsdag landet et fly med nesten 190 nordmenn om bord, som Internasjonale Kristne ambassade Jerusalem (IKAJ) chartret, skrev Dagen 12. oktober.

Tydeligvis er det mange av de «nordmennene» som Norge sluser inn fra Gaza, og kanskje også mange av de tusener som er her fra før, som ikke føler seg som nordmenn, eller har lyst til å bli nordmenn. Kanskje heller litt tvert imot. Hvorfor er det ingen av hovedstrømsmediene som har fått øye på det nyhetspoenget, og har stilt noen spørsmål?

Vi har noen forslag:

Hvorfor har disse som tydeligvis ikke er spesielt norske i sinn og skinn fått norsk statsborgerskap? Hvorfor ferierer de i landet de må ha påstått å ha flyktet fra da de søkte asyl? Er ikke det asyljuks?

Hvorfor er de her, hvor mange er de, og hva innebærer det for Norge? Hvorfor drar muslimer i strie strømmer til Norge og andre kristne land, og ikke til et av de 56 andre islamske, hvis de ikke vil være der de er?

Er Gaza-saken enda et blikk inn i «flyktning-svindelen», som tidligere NRK-journalist Rainer Prang spurte om i Document lørdag.

Og hva gjør det med det norske «vi», som statsminister Støre og VGs Shazia Majid tydeligvis mener nå skal forvandles til et nytt «vi»:

– Majid unngår elegant å nevne slaktingen av sivile israelere 7. oktober. Er palestinske Hamas-tilhengere det nye norske vi? Vel, de spiller ikke på mitt lag, skrev Erling Marthinsen sist lørdag.

Det er vel opp til oss selv om vi får bestemme det selv fremover.

 

Kjøp billetter til lesermøtet her!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.