Geir Ugland Jacobsen er talsperson for Demokratene. Han reagerer på at det går tog gjennom Oslos gater 16. mai, selv om barnetoget på nasjonaldagen 17. mai er avlyst. Foto: Fredrik Hagen / NTB

I en tid hvor nordmenn utsettes for karantenehotell og nedstengninger, er det andre som fyller gatene for å vise sin støtte til palestinere.

I denne pågående konflikten har  det anslagsvis regnet 3000 raketter inn over Israel. Avsendere er en blanding av Hamas og andre grupper som blant annet støttes av Iran.

Over hele Europa demonstrerer folk til støtte for palestinerne. Ap henger opp palestinske flagg i vinduene på sitt hovedkvarter. I London ser vi demonstranter som roper «Fuck jødene, voldta døtrene deres».

Det har vært kaotiske tilstander i flere europeiske byer. Politiet griper ikke alltid inn.
Selv lille Stavanger fikk oppleve en demonstrasjon som trakk hundrevis av folk som ikke tok noen særlig hensyn til smittevernsreglene.

I dag, 16. mai, marsjerte folk gjennom Oslos gater. Dagen før en nasjonaldag som i stor grad er avlyst.

Geir Ugland Jacobsen er talsperson for Demokratene. Han reagerer på Facebook.

 16. Mai 2021 i Oslo. Vi holder oss stort sett hjemme for ikke å smitte eller bli smittet. Nasjonaldagen feirer vi hjemme rundt kjøkkenbordet, i solidaritet med et hardt prøvet samfunn.

Samles mer enn noen svært få personer, vanker det dessuten enorme bøter om det oppdages. Lurer på hvordan det skal gå med smittetallet i Oslo etter det vi ser her? Og hvor mye som skal ilegges i bøter?

Allahu Akbar-ropene gjentas ustanselig. Det ser ut som en gate i Midtøsten, Se filmen nedenfor.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.