Tavle

Jakob Semb Aasmundsen (19) holdt 17. mai-tale i Tønsberg og det medførte flere klager. mange liker ikke at politiske og seksuelle legninger frontes på nasjonaldagen. Det er ikke derfor de feirer 17. mai.

Starten på talen kommer med en del private opplysninger.

«Hei. Jeg heter Jakob, og jeg er feminist, ateist og homofil».

—-

– Jeg hadde aldri trodd det skulle bli så mye styr. Jeg ville vekke Tønsberg og gjøre noe annerledes, men ikke provosere. Jeg ble litt skjelven, men prøvde å heve meg over det, sier han.

Politisk korrekte Norge liker talen.

Frank Aarebrot, professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, er ikke nådig i sin kritikk av reaksjonene mot talen og sier til Tønsberg Blad at oppstyret er pinlig for Tønsberg.

– Disse byene rundt Oslofjorden er tydeligvis kommet i en bakevje.

—-

Johan Tønnesson, professor i retorikk ved Universitetet i Oslo, mener innholdet i Semb Aasmundsens tale er innenfor det som passer seg i en 17. mai-tale.

– Men mange oppfatter fremdeles dette med homofili som kontroversielt, og det at han presenterte seg som ateist kan være støtende for mange religiøse på en dag hvor vi synger «Gud, signe vårt fedreland». Men denne talen er helt klart innenfor, sier Tønnesson til Aftenposten.

Det tenkte eksempelet under ville med stor sannsynlighet ha skapt høylytt motstand i media.

Gratulerer med dagen. Jeg heter Petter og er heterofil, sterkt kritisk til innvandringspolitikken som føres, tror på Gud som vi leser om i bibelen og støtter Israel.

http://www.aftenposten.no/nyheter/–Jeg-horte-folk-bue-og-rope-ting-som-Nei_-ikke-pa-17-mai_-det-er-barn-her-og-Fa-ham-av-scenen-8027885.html

Les også

-
-
-
-