Kort

Akhtar Chaudry kritiserer leder av Islamsk Råd, Mehtab Afsar, for å ha feil fokus når han blir intervjuet på Dagsrevyne om Paris-terroren. I stedet for å snakke om den, velger Afsar å fremheve hvor mange moskeer som er angrepet.

Et eksempel på denne manglende innsikten og motet er Islamsk råd i Norges generalsekretær Mehtab Afsar. Han uttalte seg til i Dagsrevyen i går. Når Europa brenner, mange er skutt og drept og en av de viktigste bærebjelkene i demokratiet – ytringsfriheten – ligger og blør, valgte han å bruke to dyrebare minutter på riksdekkende TV til å snakke om moskeer det er satt fyr på i Sverige og Frankrike. Et katastrofalt uttrykk for å ha mistolket situasjonen totalt. Alle vet at moskeer i Sverige har blitt satt fyr på i mange dager. Vi vet også at mange moskeer har blitt utsatt for angrep i Frankrike i kjølvannet av den siste terrorhandlingen.  En trenger ikke å bruke dyrbar tid på Dagsrevyen til å male dette frem. Jeg hadde heller fortalt det norske folk at muslimer er minst like fortvilte over terroraksjoner i Paris, at de har medfølelse med de som er rammet og at vi er berett til å verne om ytringsfriheten. I stedet lot Afsar norske seere å tenke: Tar ikke muslimer terroren og ytringsfriheten på alvor?

Hvorfor velger Afsar da å gjøre som han gjør? Det er to forklaringer på det. Begge er like uakseptable: Enten har ikke Afsar forstått alvoret i situasjonen og vet lite om hva som forventes av en muslimsk leder som får et riksmedium til rådighet i denne krevende tiden, eller mangler han ryggdekning i egne miljøer for å ta et kraftfullt oppgjør med manglende respekt for ytringsfrihet og andre demokratiske rettigheter og prinsipper. Det er dessverre en sannhet i begge.

 

http://gjest.blogg.no/