De fleste synes å være enige om at utnevnelsen av Leyla Hasic til kommunikasjonsmedarbeider for Islamsk Råd Norge var en bevisst provokasjon. Lenger tør de ikke gå. Generalsekretær Mehtab Afsar er uberørt og lar de andre bite provokasjonen i seg.

Han sa de har brukt et halvt år på prosessen og at Hasic var den beste av seks kandidater. Det ville vært diskriminering å unnlate å ansette henne, hevdet Afsar. Han har lært seg de norske trick-ordene: Diskriminering! og slynger det tilbake i ansiktet på programleder Fredrik Solvang og SVs Andreas Halse. Ingen av dem turde utfordre ham i Dagsnytt 18. Solvang forsøkte å ta opp at IRN hadde fått 484.000 kroner av regjeringen for å fremme «samhold blant muslimer og tilhørighet til Norge». Hvis man ansetter en person med niqab i en slik stilling gir man regjeringen og samfunnet fingeren.

Solvang lot Afsar få gjøre det til en diskusjon om Hasic skulle sitte på bakrommet eller forværelset. Halse nevnte ordet salafisme, og at Hasic hadde vært aktiv i Islam Net, men Afsar blåste av alt han sa og Solvang lot Afsar slippe unna.

Ansettelsen ble ikke satt inn i den konteksten alle vet finnes: Seks dager etter terroren i London kan leder av Islamsk Råd Norge plante et salafist-symbol midt i norsk offentlighet, på skattebetalernes regning. Det er så frekt at myndighetene og mediene ikke klarer å arrestere Rådet.

Det er ikke første gang Afsar markerer seg i radikal retning. Dette var ikke bare en kilevink, det var å slå det offentlige Norge i ansiktet og forvente å bli behandlet pent.

Hvis regjeringen ikke inndrar pengene har man underkastet seg. Pure and simple. Slik vil det bli oppfattet av muslimer og vi kan være sikre på at Hasic var en prøveballong. Hvis myndighetene finner seg i dette, kommer det mer.

Det er mest skadelig i forhold til den muslimske befolkningen. De får demonstrert salafistenes makt. Hver gang myndighetene lar en frekkhet passere, taper norske myndigheter i prestisje og autoritet og islamistenes autoritet vokser. De moderate muslimene forstår at de må holde munn. De vet godt hva disse kreftene er i stand til.

Men det tør ikke Fredrik Solvag å si.

Det ble ikke bedre da Afsar var toppoppslag i Dagsrevyen. Statsråd Helleland kaller ansettelsen «uklok», et altfor svakt uttrykk og Afsar kan overkjøre programleder med at de ikke vil diskriminere.

Afsar får vende ordet diskriminering på hodet, uten at en NRK-journalist tør å arrestere ham.

Vi kan være sikre på en ting: Det kommer mer.