«Kvinne i nikab er Islamsk Råds nye fjes», er overskriften både hos VG og NRK. Forsøker de å være morsomme eller ser de ikke ironien? Den ansiktsløse nyansettelsen heter Leyla Hasic. En kvinne som tidligere har markert seg sterkt som en forkjemper for niqab.

Ifølge stillingsbeskrivelsen skal oppgavene hennes være kommunikasjonsarbeid, søknadsskriving og IT-drift.

Hun vil ikke kommentere ansettelsen overfor avisen.

Hun skal altså være Islamsk Råds ansiktsløse fjes utad og skal bedrive kommunikasjonsarbeid, men vil ikke engang kommentere sin egen ansettelse overfor pressen.

Hun viser istedet til generalsekretær Mehtab Afsar:

– Hva et menneske har i hodet er viktigere enn det de har på hodet, sier Afsar til Klassekampen. Han mener ansettelsen viser at IRN har en åpen holdning.

IRN har en åpen holdning til hva? Til islamisme og radikalisering av Norge? Til at flere kvinner i Norge skal dekke seg til?

Tidligere har Leyla Hasic deltatt i debattprogram på NRK og da sa hun:

– Jeg mener at nikab gjør meg fri fra veldig mye. Motepress, skjønnhetspress og kroppspress, noe som er et økende problem i verden rundt, ikke bare i Norge, sa hun under debatten.

Hun mener at vi skal tro at hun går med niqab for å skjerme seg selv fra motepress, skjønnhetspress og kroppspress? Nei, den kjøper vi ikke.

Niqab = frihet, mener Hasic                                                                                                            REUTERS/Zoubeir Souissi

Folk skjønner godt hvorfor hun går med niqab og det har ingenting med motepress å gjøre. Leyla Hasic er fra Bosnia og har bedrevet niqab-aktivisme i flere år i gruppen Sisters Corner ved å fremstille seg selv som et offer.

«Kommunikasjonseksperter» som ikke har forstått en døyt av kommunikasjon.

I en kronikk i Aftenposten i 2012 under tittelen «hvor er min rett til å praktisere islam?»skrev Leyla Hasic:

Tusen takk til Abid Raja, Akhtar Chaudhry, Shoaib Sultan, Linda Alzaghari, Tina Shagufta Kornmo og alle dere andre som bærer «islams flagg» i samfunnet og gjør livet mitt til tortur hver eneste dag jeg velger å gå ut av mitt hus. Det er dere som har gjort meg, en vanlig praktiserende muslimsk kvinne, til «det onde». Det har dere gjort ved at dere selv har tatt rollen som «de norske velintegrerte muslimene» som vi andre muslimer skal ha som våre forbilder ifølge det fordomsfulle samfunnet vi lever i.

Dette er altså en kvinne som skal være brobygger mellom det norske storsamfunnet og det voksende muslimske parallellsamfunnet. Utgangspunktet hennes er at samfunnet er fordomsfullt og at livet hennes er tortur.

Men må hun bo her i det forferdelige Norge? Hva er det egentlig som hindrer Leyla Hasic i å reise hjem til Bosnia?

Videre skrev Hasic i sin innlegg:

Vi er ikke redde for å vise at vi er muslimer og at vi lever etter Allahs lover så godt vi makter og kan i samfunnet. Om dere ikke liker det, får det være deres sak, men vi vil fortsette å kjempe til vi får våre rettigheter.

Dette er ikke en brobygger, men en fiendtlig innstilt pådriver for islam.

VG skriver:

Nyansettelsen kommer etter et ønske fra Kulturdepartementet og IRN om at organisasjonen skulle bli flinkere til å ivareta oppgavene som paraplyorganisasjon, fremme samhold blant muslimer og deres tilhørighet til det norske samfunnet.

Det er dette Kulturdepartementet ønsker? At en niqabkledd kvinne skal fremme samholdet blant muslimer og deres tilhørighet til det norske samfunnet? Hm, det ser vel ut som om hele Kulturdepartementet er blitt tatt grunding ved nesen av et Islamsk Råd som ler høyt og lenge av dem. Og noen av dem gliser vel stort under niqabene.

Men der gjetter jeg bare, for det er jo ikke mulig å lese ansiktsuttrykkene til den nye kommunikasjonsmedarbeideren til Islamsk Råd.

Men det er liten tvil om at ansettelsen er en finger i øyet på Kulturdepartementet og Norge generelt som i tillegg finansierer stillingen.

Eller to fingre som man foretrekker i Storbritannia. Vi skjønner tegninga uansett.

VG   NRK

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂