Sakset/Fra hofta

Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal håndtere alle de nye unge hijabkledde muslimske kvinnene som har funnet sin stemme i det velvillige norske media.

Ja, vi vet de er unge. Det føles som rått parti at vi, som er en generasjon eldre og selv har attenåringer hjemme, møter dem på en arena hvor de ikke har sjanse til å vinne debatten uten støtteapparatet. Og det er støtteapparatet deres vi vil debattere med, ikke attenåringene som får slippe til nærmest uimotsagt. Jeg får assosiasjoner til barn som skyves forover, vennlig men bestemt, av foreldre så de kan stå helt fremst i første rekke når 17. mai toget kommer.

Hege Storhaug og HRS har prøvd seg, men det blir raskt ubalanse. Et angrep på disse unge jentene (som om noen år sannsynligvis vil bli tøffe damer) er som å slå seg selv i hodet.

Christian Tybring-Gjedde takket nei til å møte 18-årige Fatema Al-Musawi til debatt. Ja, hva annet kunne han ha gjort? Hun vinner uansett. Hun er lille rødhette og han blir den store, stygge ulven.

meninger

Men så kommer Elin Ørjasæter på banen. Hun sier det som det er: Du må ikke forveksle fordommer med meninger. Hun sier at Fatema Al-Musawi er nedlatende.

Ja, takk, det var det vi alle ville si, men ikke helt visste hvordan. Takk skal du ha, Elin Ørjasæter. De muslimske unge jentene må tas på alvor, de vil en dag få betydelig større inflytelse, ikke minst politisk.  Fatema Al-Musawi er medlem i AUF.

Hennes beskjed til Christian Tybring-Gjedde var klar: «Jeg respekterer deg og dine meninger, men det må gjøres noe med dem.»

Fatema ville sikkert ikke likt å få den samme nedlatenheten brukt mot seg:  -Vi respekterer deg og hijaben din, men det må gjøres noe med den…

Aftenposten

 

Les også

-
-
-
-
-
-