Tre AUF-ungdommer fra Trondheim saksøker staten etter Utøya-terroren. De blir nektet erstatning selv om de har slitt med psykiske plager etter hendelsen. De tre ungdommene sto på land og hjalp overlevende som kom i land fra Utøya før politi og helsepersonell var kommet til stedet.

Da skytingen begynte, hjalp de overlevende på land. Likevel har de fått avslag på erstatning. Ifølge stevningen har alle slitt med psykiske problemer etter terroren.

Det er advokat Tore Helseth Høyer som har saksøkt staten på vegne av ungdommene

– Grunnen til at staten blir saksøkt, er at man mener man er berettiget til erstatning. De har vært en del av hendelsesforløpet, selv om de var heldigere enn de som var på Utøya. De har skader etter 22. juli, men får ikke aksept for at disse er påført dem av Anders Behring Breivik, sier advokat Tore Helseth Høyer til adressa.no.

 

Adresseavisen Saksøker staten etter 22. juli-terroren

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂