Nytt

Det kriminelle arbeidslivet i Norge fortrenger ikke bare det seriøse, det har også forbindelser til andre former for forbrytelser, som narkotrafikk og hallikvirksomhet.

Det er vanskelig å konkludere annerledes av nyheten i Aftenposten om delvis sammenfallende persongallerier i to pågående straffesaker, som ganske sikkert bare er toppen av isfjellet.

Politiet har tatt beslag i 16 kilo kokain og 90 kilo hasj og så langt pågrepet ni personer knyttet til narkosaken. For første gang kobles kriminelle nettverk i malerbransjen til en albansk narkoliga.

Kripos er i ferd med å rulle opp en større albansk narkoliga etter gigantbeslaget.

En 39-åring, som er siktet i denne store narkosaken, er i tillegg tiltalt for heleri og hvitvasking i malerbransjen. Han kan knyttes til flere kriminelle albanske nettverk i malerbransjen som Aftenposten har kartlagt.

Det er ikke til å komme forbi at Norge er et velegnet terroritorium for mafiakriminalitet. Det er f.eks. ekstremt enkelt å opprette selskaper til hvitvasking av penger, og myndighetene mangler både erfaring med og kapasitet til å bekjempe kriminelle organisasjoner som står på flere ben.

Hvordan læringskurven blir, gjenstår å se.

 

Narkosiktet koblet til kriminelle nettverk i malerbransjen