Nytt

Martin Krasniks intervju med Mads Gilbert i Danmarks Radios Deadline har utløst noen reaksjoner som burde gjøre Gilbert forlegen.

 

Knap 3000 personer har i skrivende stund signeret en online underskriftsindsamling mod at Martin Krasnik og andre navngivne journalister dækker konflikten i Gaza, på grund af deres jødiske baggrund eller tilhørsforhold.

Men at man som jøde ikke kan dække konflikten journalistisk objektivt, kalder Martin Krasnik absurd:

– Det er en påstand, man skal tænke virkelig grundigt over. Det er en motivforskning, som jeg synes, er meget ubehagelig, siger han og understreger, at han går lige så hårdt til de israelske gæster og alle andre, der er i Deadline.

Man merker at anklagen om jødiskhet ryster Krasnik. Det er den type angrep man ikke kan beskytte seg mot. DR-reporter Troels Trier merker det ikke, men han krysser selv en grense når han opptrer som objektiv reporter som kun refererer hva andre sier. Går det ikke en grense et sted? Er det noen annen gruppe man ville våge å si noe slikt om? Vekker det ikke et historisk ubehag?

I stedet gir Trier legitimitet til de som kritiserer Krasnik for hans spørsmål til Gilbert. Men det er Gilberts svar som foranlediger den type online-petitions som ber om at jøder ikke skal dekke Gaza. Gilbert benytter den mest oppflammende retorikk, som at Israel bedriver «folkemord» på Gaza.

– Jeg opfatter Israel som en terrorstat, som bedriver statsterror over for det palæstinensiske folk. Israel udrydder systematisk den palæstinensiske befolkning med deres massive brug af våben. Der er over 10.000 dræbte og sårede på tre uger. Og det er så systematisk, at jeg mener, at det grænser til et folkemord, siger Mads Gilbert.

Krasnik nekter å godta denne retorikken, og spør tilbake: – Hvor har du det fra? – Det er det mange internasjonale som mener, svarer Gilbert. – Kanskje Hamas, svarer Krasnik. Da er det han går over en usynlig grense som Gilbert og hans falang har satt opp. Hit, men ikke lenger! Da er det hans meningsfeller trekker opp jødekortet, og det sier mye om hva alliansen med Hamas betyr og resulterer i.

 

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/08/03/202319.htm

Les også

-
-
-
-
-
-
-