Mads Gilbert har vært i søkelyset for svært Hamas-vennlige uttalelser om 7. oktober. Under et besøk i Sør-Afrika sa han at israelerne er feige som ikke møter Hamas-krigerne ansikt til ansikt. I stedet bomber de fra lufta og på avstand. Å bruke ordet modig om sadistene som slaktet sivile 7. oktober er foreløpig et lavmål. Dermed har Mads Gilbert plassert seg på utsiden av debatten, selv for Vårt Land.

Men det stopper ikke der. I et intervju med avisen lille julaften frakjenner han Israel status som jødisk. Han sier Israel med sin oppførsel ikke har noen rett til å kalles jødisk:

-Å kalle Israel for en «jødisk»  stat er i mine øyne antisemittisme. Okkupasjon og apartheidstyre har ingenting med jødisk tradisjon og kultur å gjøre. Staten bygger på en politisk ideologi, sionismen, som har røtter i europeiske kolonitradisjoner.

Å frakjenne Israel status som jødisk fordi man mener å ha eieretten til å definere et helt folk og dets historie må være toppen av overhøyhet, det som kalles supremasisme.

At Gilbert har gått over i antisemittenes rekker viser en annen uttalelse han kom med i Sør-Afrika der han snakker om at «den massive kontrollen  «de» har over penger, media og maktene».

Når han blir utfordret av Vårt Land med spørsmål om hvem han mener med «de», sier han det er Israels støttespillere i Kongressen, mediene, finans «De» er altså staten Israel.

Men forsker Johannes Due Enstad sier Gilbert med dette benytter seg av en klassisk antisemittisk forestilling.

-Det er ikke så veldig vanskelig å slutte seg til hvem «de» Gilbert referer til her. Han nevner ikke ordet «jøder», men jødisk kontroll over disse tingene er jo helt udiskutabelt en antisemittisk forestilling, sier Due Enstad som lurer på om kunnskapen er svak om sammenhengen mellom anti-sionisme og antisemittisme.

Akkurat når det gjelder Gilbert tror vi ikke det. Vi tror han vet hva han gjør og at han pådrar seg et stort ansvar ved å legitimere det nye jødehatet. Det samme gjør mediene som har bygget ham opp over mange år.

Gilbert representerer en radikalisering av det nye jødehatet som vi gjenfinner i the Squad i Kongressen: Ayanna Pressly, Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib og Ilan Omar er historiske i den forstand at det er første gang venstreorientert og muslimsk antisemittisme har tatt sete i Kongressen.

Demokratene ved Nancy Pelosi hadde ikke guts til å ta avstand fra dem da de ytret seg på samme måte som Gilbert. Men 7. oktober var et vannskille for Demokratene som nå rives i stykker av motsetninger: Du har Obama-fløyen som er antisemittisk og står bak de tre rektorene ved elite-universitet som nektet å fordømme oppfordringer til folkemord på jøder, og du har amerikanske jøder som har tatt rev i seilene. Det gjelder representanten Don Goldman, guvernøren av Pennsylvania, Chuck Schumer

Dette er en islamsk konferanse.

Gilbert har noe til felles med Syrias diktator Bashar al-Assad, som begikk grusomme forbrytelser både før og under borgerkrigen. Assad er et torturregime og verden burde være mer opptatt av å fordømme ham enn Israel. Syria er stråmann for Iran og Assad har ikke oppgitt sin antisemittisme til tross for at han nesten tapte krigen.

Han sier i en tale at Holocaust er en myte og at jødene i dagens Israel ikke er de virkelige jødene, men khazaarer fra Kaukasus. Dette er en forestilling vi har støtt på i mange sammenheng. Den blir åpenbart spredt systematisk. Noen vil at den skal spre seg.

For hvis den skulle få fotfeste vil man kunne si at dagens jøder ikke har noen historisk rett til Israel.

Rett etter 7. oktober var det flere norske eksperter som sa at man denne gang måtte gå grundigere til verks enn under Oslo-prosessen og gå tilbake helt til grunnleggelsen av Israel i 1948. Her snakker vi om en Endlösung 2.0 som er såkalt folkerettslig fundert. Dette kan man snakke om i NRK uten at noen leer på et øyelokk.

The Jews “who came to Palestine” are pagan Khazar converts, not the Children of Israel, Syrian President Bashar al-Assad said in a Dec. 18 speech posted online by the official Syrian Arab News Agency and translated by the Middle East Media Research Institute.

The Syrian dictator went on to state there is “no evidence” that six million Jews died in the Holocaust, and that the Nazis did not employ any special methods of torture or killing for Jews, who he said were killed just like other victims of World War II.

Og så kommer angrepet på Holocaust. Venstreorientert og muslimer klager over at Israel har utnyttet Holcaust til egen fordel. Hvis de får aksept for dette perspektivet kan de sette inn støtet:

The Holocaust was “politicized” and used as a false pretext to transfer the Jews from Europe to Palestine, said Assad.

Den jødiske nasjon blir dermed definert ut av historien sammen med Israel. Hvis man vil kan man hekte seg på argumentasjonsrekken og late som man ikke forstår endestasjonen.

Slik ser de nye jødehatet ut.

 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Jean Amérys bok her

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.