Nytt

Groruddalslaget Furuset er representert i Norway Cup. Furusets multikulturelle G15/16-lag  valgte å varme opp med t-skjorter som oppfordrer til boikott av Israel. T-skjortene har et parkering forbudt symbol over Israels flagg, og teksten er Norway boycott Israel.

Lagets trener mener at  det ikke har noe med politikk å gjøre, men ren medmenneskelighet for mennesker som opplever krigsforbrytelser.

Furusets styreleder går ikke god for blanding av politikk og barneidrett. At et lag fra Furuset flagger saker som ikke er Furusets syn er også feil mener styrelederen.

Norway Cup sier at de godtar alt så lenge det er innenfor ytringsfriheten.

Trener for laget, Marius Larsen, forklarer hvorfor laget valgte å varme opp i disse t-skjortene.

– Vi støtter ikke det som skjer i Gaza hvor sivile og barn blir drept. Dette er ikke en politisk, ei heller en religiøs ytring, men en menneskelig handling for å vise avsky for de krigsforbrytelsene som pågår, sier han.

– Snakket dere med klubben om dette i forkant?

– Nei, vi har ikke vært i kontakt med ledelsen angående dette. Dette er noe vi som gruppe ble enige om før turneringen. Vi forsøker heller ikke tråkke noen på tærne. Verken i Furuset, eller vanlige mennesker i Israel.

– Vårt mål er at vanlige mennesker skal få øynene opp for det som foregår i Gaza hvor uskyldige mennesker blir drept, sier han.

—-

– Vi som klubb har ikke tatt stilling i denne debatten, og ingen skal representere Furuset på denne måten, sier Stein Myhren som er leder i 100-årsjubilanten Furuset Idrettsforening.

—-

– Hva folk har på draktene, og hva de promoterer blander ikke vi oss inn i så lenge det er innenfor lovverk og regelverk. Vi har lag fra 55 nasjoner, og mange av lagene i Norway Cup er støttet av politiske organisasjoner. Vi tar ikke stilling til det ene eller andre, sier Terje Lund som er styreleder i turneringen.

– Dere er ikke redde for at det kan bli bråk, når noen går så høyt ut på banen?

– I 30-40 år har vi hatt lag fra både Palestina og Israel. De har spilt mot hverandre parallelt med konfliktene, og det har aldri vært noe problem.

– Vår konklusjon er at folk kan reklamere for det de vil, så lenge det er innenfor ytringsfriheten. Alle lagene her oppe reklamerer for landene sine på en god måte, sier Lund.

 

http://www.groruddalen.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=13303