NOAS følger i svenskenes fotspor og vil henge ut folk som har sterke meninger under fullt navn på internett. Publikum mobiliseres.

NOAS vil oppdra. Organisasjonen sitter klar og vil korrigere det de mener er feil oppfatninger. Men for å kunne gjøre det må man være bevisst på at det eksisterer ikke bare en, men flere sannheter. NOAS later som om organisasjonen kjenner fakta, og at fakta er ubestridelig.

Folk vil for lengst ha fått med seg at informasjon utelates, fortegnes. En kritisk opinion har oppdaget medienes vinklinger i alt som har med innvandring å gjøre. Derfor reagerer de.

Nå reagerer NOAS på at folk reagerer. Har NOAS tenkt over at dette kan være kontraproduktivt?

En mann henges for å ha skrevet:

«Folk vil dø, folk vil bli (gjeng)voldtatt, og 8-åringer vil bli banket opp i ransforsøk med dagens asyl-/integreringspolitikk.»

Hvordan skal NOAs korrigere dette innlegget? Sist helg ble en toåring knivdrept av sin egen far på Ellingsrud i Oslo. Bildene var helt forferdelige. Skal NOAS si at han lyver? Skal de sette han i gapstokk?

Eksemplene som er vist i videoen tyder på at NOAS vil vaske munnen på nettdebattantene.

Mange av dem fører et ufint språk. Men i stedet for å gå inn folks frustrasjoner, henger NOAs dem ut. De vil ikke ta problemene inn over seg. Det gjør NOAS til en dårlig opplyser.

Lederen av NOAS Ann-Magrit Austenå har i årenes løp vist at hun er en tilhenger av folkevandringen til Europa som ikke ser problemer ved tilstrømmingen. Europa er per definisjon forpliktet til å ta imot. Da har man et ideologisk utgangspunkt. At en slik organisasjon får statlig støtte til å sette i gang en kampanje som henger ut folk, bidrar ikke til en fornuftig debatt.

Det mest betenkelige er at NOAS oppfordrer til at folk «anmelder» kommentarer som anses for suspekte, hatefulle eller fordommsfulle. Fordommer kommer som kjent an på øynene som ser. Det finnes også positive fordommer.

– Vi prøver å svare på det som blir spilt inn til oss. Det kan være krevende å gi seg i kast med noen av de mest innstendige nettkommentatorene, og dette er et område hvor det til dels også er stort behov for å møte noen av påstandene med fakta. Det er her vår aksjon kommer inn, sier generalsekretær Ann-Magrit Austenå i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

NOAS oppfordrer alle som reagerer om å markere kommentaren med hashtaggen #bliklokere. Da kan den bli postet og kommentert på nettsiden «Bli klokere.

Virkemidlene er også usmakelige. I videoen som introduserer kampanjen benyttes  Lofoten-fjell og nasjonalsang med  navngitte sitater «superimoposed». Vil man understreke vemmelsen? Vil man få frem kontraster? Bruken av nasjonalsang virker støtende og helt over the top. Man viser at man vil benytte effekter, ikke opplyse.

Man blir ikke klokere. Se videoen her.

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/folk-vil-d-bli-voldtatt-og-8-aringer-vil-bli-banket-opp-i-ransforsk-med-dagens-politikk/8448012.html

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂