Aftenposten skriver i dag om flyktninger som er syke eller har skader fra Syria. På grunn av manglende kapasitet i kommunene sier Norge nei til å ta disse inn i landet.

Generalsekretærene i NOAS og Amnesty ser kun flyktningenes behov. Hvordan dette belaster et mottakerland er tydeligvis uten interesse. Flyktninger først i køen ser ut til å være holdningen.

– Vi kan ikke akseptere at ett av verdens rikeste land trosser FNs anmodninger og avviser syke flyktninger fra Syria. Det viser en urovekkende kynisk ansvarsfraskrivelse, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty i Norge.

– Her har regjeringen snudd ryggen til flyktninger som trenger hjelpen mest, mener generalsekretær i NOAS Ann-Magrit Austenå.

Generalsekretær i NOAS, Ann-Magrit Austenå, tror at nordmenn flest er svært ivrige i dugnadsinnsatsen rundt flyktninger og asylsøkere.

– Nordmenn har gjennom årene vennet seg til at Norge gjerne er blant de beste i verden når det gjelder humanitær innsats og dugnadsvilje. I denne saken viser norske myndigheter et helt annet og hjerterått bilde av Norge som vi tror at nordmenn ikke vil vedkjenne seg, sier Egenæs i Amnesty.

Drømmen er vel å bli som Sverige. Permanent oppholdstillatelse til alle som kommer fra Syria.

Det disse menneskene glemmer er at rikdom er én ting, mennesker noe annet. Norge har mye penger, men et begrenset antall mennesker. Eller som Jens Stoltenberg en gang s: Det spruter ikke sykepleiere opp av oljebrønnene i Nordsjøen.

Ej heller psykiatere, psykologer, pedagoger og alle andre profesjoner som trengs for å behandle syke mennesker. Dette enkle innlysende faktum nekter godhetsmenneskene å forholde seg til. Så lenge de overlater til politikerne å vise ansvar, er deres godhet en form for uansvarlighet. Det er med å sette grupper opp mot hverandre, et av venstresidens yndlingsangrep på Fremskrittspartiet i alle år. Nå er det venstresiden selv som gjør det, under vignetten: Godest.

 

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/For-syke-for-Norge-7669779.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.