Nytt

Tysk politi har arrestert tre personer i henholdsvis Berlin, Frankfurt og Bonn for tilhørighet til og finansiering av terrororganisasjonen kalt Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), som er aktiv i krigsherjede Syria.

Authorities arrested a 35-year-old German and a 26-year-old Turk who are believed to have traveled to Syria last year to join the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL), a militant group German authorities consider to be a foreign terrorist organization.

The third person, a 27-year-old woman with dual German-Polish citizenship, was arrested for allegedly giving the group 4,800 euros ($6,600).

Mer enn ett hundre tjenestemenn deltok i arrestasjonen. Ressursbruken tatt i betraktning, er antiterror åpenbart noe tysk politi prioriterer, eller fransk for den del – omtalen av arrestasjonen av en islamist i februar og det samtidige funnet av sprengstoff friskt i minne.

Og det er kanskje like greit:

Hundreds of Europeans are believed to have joined Syria’s bloody civil war since it began in 2011.

 

Deutsche Welle: German authorities arrest three people for alleged ties to Syrian radical group