Marjam Salvesen Bhatti/Margrethe Salvesen, tidligere gift med Arfan Q. Bhatti gikk i 2010 kledd i hijab, håndhilste ikke på menn og praktiserte islam på en annen måte enn i dag.

Hun har for en god tid tilbake avsluttet forholdet til Bhatti. Hun forteller imidlertid til Morgenbladet at hun har følt seg overvåket og trakassert av PST siden hun ble intervjuet av Adresseavisen i 2010. Da sa hun blant annet dette:

– Jeg har lagt ut bildene for å hedre palestinske, tsjetsjenske og andre muslimske kvinner som bidrar som frihetskjempere i motstandskampen. For meg er det langt mer skremmende med bilder av israelske jagerfly og amerikanske stridsvogner, enn muslimske kvinner med en AK47 (Kalashnikov).

Hun uttalte også at hun var villig til selv å dø for rettferdighet, og svarte «ingen kommentar» på spørsmålet om hun selv hadde deltatt i våpentrening eller våpenbruk.

Salvesen var blant de første norske som reist til Syria, hun har hedret jihadister og skremmes mer av israelske jagerfly (kanskje norske også?) enn jihadister. Er det så underlig at hun har følt seg overvåket? Det er å håpe at Salvesens følelser stemmer med virkeligheten.

 

Trondheimskvinne reiste til Syria