Dette er historien om Arfan Bhatti, mannen som norske myndigheter har gitt tillatelse til å terrorisere Norge og nordmenn siden han var 13 år gammel. Vi tviler ikke på at terrorangrepet i Oslo i fjor kunne vært avverget, men det startet ikke med PST og Oslo-politiet. Myndighetene og politikere hadde anledning til å stoppe Bhatti, Matapour og andre som dem for mange herrens år siden. Nå har de laget et monster vi aldri vil bli kvitt.

Deler av fortellingen er fra kapittelet The Formation of Profetens Ummah, i boken Sympathy for the Evil, med tillatelse fra forfatteren.

Terrorangrepet kunne ha vært avverget

Utvalget som har evaluert PST og Oslo politidistrikt etter terrorangrepet i fjor, mener at angrepet kunne ha vært avverget, skrev NTB i går:

Ifølge VG har utvalget avdekket at PST for flere år siden identifiserte terrorsiktede Zaniar Matapour som en mulig angrepsutøver. Avisen skriver at PST senest i fjor vår var bekymret for at Arfan Bhatti, som også er siktet i saken, kunne komme til å bruke en sårbar og radikalisert Matapour.

Kåre Arvid Hesvik og Jon Erik Isachsen døde forgjeves

Kåre Arvid Hesvik og Jon Erik Isachsen var, da de sto opp om morgenen den 25. juni 2022, uvitende om  at det ville bli deres siste dag på denne jord. Det visste heller ikke de som ble skadet for livet.

To flotte norske menn ute på byen. De døde forgjeves den skjebnesvangre dagen. Akkurat som alle andre nordmenn som har mistet sitt liv fordi myndighetene innfører kriminelle og terrorister, behandler dem med silkehansker og lar dem få vandre fritt i våre gater, i det som én gang var et så fredelig og trygt land.

Vi trenger ikke engang et utvalg for å fortelle oss at angrepet kunne vært avverget, fordi vi har observert gjennom årene hvordan terrorister som Arfan Bhatti gang etter gang unnslipper straff, en mann som egentlig burde vært i forvaring på livstid for sine kriminelle handlinger, som begynte da han var 13 år gammel, eller kanskje tidligere.

NTB bruker ordet sårbar om Matapour. Det sier alt. Slik var det også med Bhatti, og han ble behandlet deretter – i likhet med nesten alle som utfører terror i islams navn i Norge. Sårbar, utenforskap, rasisme, PTSD, psykisk syke … alt annet enn ansvarlig for sine egne handlinger.

PST og Oslo-politiet kunne ha forhindret terrorangrepet i fjor, men hovedansvaret ligger i bunn og grunn hos våre myndigheter og politikere, som for flere tiår siden startet sitt multikulturelle forsøksprosjekt som var dømt til å feile.

– Jeg lever for islam og hater norske verdier

I august 2002 intervjuet journalist Gunnar Hultgreen i Dagbladet Arfan Qadeer Bhatti:

Arfan Qadeer Bhatti (25) har vært kriminell siden han var 13 år gammel. En virkelig versting. Fryktet av politiet og nærmest idol for andre hardbarkede kriminelle. Nå hevder norsk-pakistaneren, som er proppfull av hat mot norske myndigheter, at han har funnet roen i islam.

– Vi muslimer er undertrykt, sier Bhatti. 25-åringen har sittet 263 dager i fengsel. Uten siktelse, tiltale og dom. Nå krever han erstatning og oppreisning.

Bhatti har en rekke voldsdommer på rullebladet, skrev Hultgreen. Etter at han hadde sonet sin siste voldsdom fra 1998, men satt på sikring, rømte han. I ni måneder oppholdt Bhatti seg i utlandet, før han i oktober 2001 kom tilbake til Norge.

Bare 25 år gammel i 2002 hadde Bhatti et langt rulleblad:

Han ble først kjent av politiet som det yngste medlemmet i den pakistanske gjengen Young Guns.

Han var 15 år da han ble tatt for å ha stukket ned en butikkeier. Ifølge rettsboka handlet Bhatti på oppdrag fra andre. For knivstikkingen med en kjøkkenkniv av butikkeieren på Bislett i 1992, sonet Bhatti syv måneder i fengsel.

I 1997 domfelt for grove trusler og vold mot politiet.

I 1998 dømt i Høyesterett for å ha skutt en person under et torpedooppdrag.

Dømt flere ganger for trusler, grov vold og utpressing.

Fryktet i det kriminelle miljøet i Oslo. Ingen har våget å tyste på ham.

Innrømmer at han har vært en av de aller verste kriminelle i Norge

– Det er ikke så rart at politiet vil pågripe deg og låse deg inne. Du er en kriminell. En av de aller verste kriminelle i Norge, informerer journalisten:

– Nei, jeg er ikke kriminell nå. Jeg har vært kriminell. Jeg har faktisk begått mange forbrytelser, brutal vold og andre ting. Men husk; Jeg har aldri angrepet uskyldige mennesker. De jeg har vært i konflikt med eller har gjort noe mot, er folk som selv har skjeletter i klesskapet.

Mannen som vitnet mot Arfan Qadeer Bhatti i 1998, ble senere funnet død i Sverige, bemerker Dagbladet. Bhatti trekker på skuldrene. Det er ikke hans problem. Snitcher har ingen høy stjerne blant kriminelle, og ingen tør å tyste på Bhatti lenger.

– Jeg lever nå for islam! Jeg har mye sympati for mine muslimske brødre. Jøder, hinduer og amerikanere har alltid undertrykt oss muslimer.

Allerede da uttrykte han sitt hat mot homofile, og selvsagt også myndighetene i landet han hater som pesten, mens de bøyer seg i støvet for ham, akkurat som for mulla Krekar og andre radikale islamister.

– I Norge har man homoer i topp posisjoner, også i regjeringen. Homofile kan adoptere barn! Du beskytter pedofile og voldtektsmenn i fengsler. Du kaller Norge et kristent verdi samfunn. Hvordan kan nordmenn kalle disse verdiene?

– Ved Ila nasjonale fengsel beskytter kriminalomsorgen pedofile og mordere som har myrdet og misbrukt små barn. Hva slags samfunn vil du ha? Jeg har et jævla mye hat i hodet mitt. Jeg blir så sur at tårene begynner å renne, bare jeg tenker på norske myndigheter.

Med sine 13 år var Bhatti det yngste medlemmet av den beryktede kriminelle gjengen Young Guns i Oslo, også kjent som et pakistansk kriminelt brorskap. De første medlemmene i Young Guns var alle mellom 10 og 12 år da de kom til Oslo fra Pakistan på slutten av 1980-tallet.

Young Guns ble kjent for Romsås-drapet i 1988, kalt «Norges første gjengdrap». Den voldelige gategjengen begikk grov vold, utpressing, trusler, bortføring og ran gjennom årene. De hadde flere konflikter med andre gjenger, inkludert Pakistani Killers, Filipino Outsiders, og The Rebels.

Det var altså ikke bare den eksotiske maten og de spennende kulturene vi ble lovet som ble resultatet av politikernes flerkulturelle våte drømmer, som de fortsatt har.

Deres drømmer, vårt mareritt

I 1997, tre år etter at Bhatti knivstakk butikkeieren, tilbrakte han nitti dager i fengsel for trusler og ulovlig bruk av skytevåpen. To år senere skjøt han en mann i armen og holdt et våpen mot tinningen hans. Lagmannsretten mente handlingen var nær opp til forsettlig drapsforsøk.

At han ikke traff hovedarterien, måtte ha vært en avgjørende faktor.

I 1999 ble Bhatti dømt av Høyesterett til tre og et halvt års fengsel for utpressing, legemsbeskadigelse og alvorlige trusler. I forbindelse med rettssaken uttalte rettspsykiateren at Bhatti hadde «mangelfullt utviklet mentale evner».

Senere diagnoser fant «dyssosial personlighetsforstyrrelse». Andre rettsdokumenter viser at en psykiater mener han er vennlig og flink til å snakke for seg, og har gitt uttrykk for at han har brutt med fortiden sin og blitt voksen.

Kunne vært en kvinnelig psykiater som ble blendet av sjarmøren Bhatti.

Soft on Crime. You get what you ask for

To år senere fikk Bhatti fengselspermisjon, og lo and behold; mannen kom ikke tilbake til Ila-fengselet etter at ferien var over. Kilder sa at han dro til Pakistan.

Det er vanskelig å unnlate å kommentere det her. Reiseforbud? Ta fra ham passet? Ankelmonitor? Eller hva med det åpenbare: ikke gi fengselspermisjon før dommen er fullført?

Han ble senere arrestert på Baronen & Baronessen utested i Oslo med ladd pistol, og dømt til forvaring av tingretten. Imidlertid unngikk Norges svar på Houdini innesperring ved anke og var igjen en fri mann. Høyesterett understreket at dersom Bhatti begår nye voldshandlinger, vil han risikere forvaring.

Med andre ord: Hvis han gikk ut og sprengte ambassader, hadde noe med et drap på en snik og dumpet ham i Sverige, eller om han gjør noe i nærheten av forsettlig drapsforsøk.

På det tidspunktet hadde Bhatti igjen blitt vurdert tre ganger av eksperter, som alle konkluderte med at han hadde en dyssosial personlighetsforstyrrelse, med høy risiko for gjentakelse. Senere konkluderte en ekspert i 2007 at Bhattis prognose er veldig dyster og veldig vanskelig, nesten umulig å behandle:

Bhatti mangler ansvarsfølelse og respekt for sosiale normer og forpliktelser. Han har vist manglende evne til å føle skyld eller bli påvirket av erfaring, inkludert straff.

Ved å begå nye kriminelle handlinger har han vist grov likegyldighet til andres følelser og manglende ansvarsfølelse, inkludert familien som hele tiden har tatt vare på ham og hans ektefelle og barn. Han er umoden og apatisk, med liten evne til å tåle risikable situasjoner.

En kortere og mer nøyaktig diagnose ville vært: Han er en radikal islamsk terrorist.

På begynnelsen av 2000-tallet bodde Bhatti i Pakistan og kan ha søkt religion der, på en måte mange mente var ekstrem, rapporterte Aftenposten den gangen.

Mange, bortsett fra det islamofile Norge, som ikke vil erkjenne radikale islam.

Hva terrorhandlinger er, avhenger av øyet som ser

I februar 2012 intervjuet Dagbladet Arfan Qadeer Bhatti. Han svarer på spørsmål om sitt forhold til terrorisme, religion og det norske samfunnet:

– Jobber du for at Norge skal bli en islamsk nasjon? spør journalisten.

– Vi ønsker at Norge en dag skal bli en islamsk nasjon og bli styrt av sharia-loven. Og det er vår overbevisende tro at hele jorden en dag vil bli styrt av sharia. Det er en islamsk forpliktelse for enhver muslim å kjempe for å heve Allahs ord og lover overalt.

– Forstår du at nordmenn mener at du truer og misbruker ytringsfriheten?

– Folk kan tenke på hva de vil. Jeg advarte, men truet ikke. Hvis noen mener at noen misbruker ytringsfriheten, er det bare å fjerne den delen hvor ytringsfriheten er beskyttet i Grunnloven.

– Det er et paradoks at de som brenner for ytringsfriheten er de samme som roper på meningspolitiet når de hører eller ser noe de misliker.

På spørsmål om han var villig til å begå eller oppmuntre til terrorhandlinger for å oppnå det han trodde på, svarte Bhatti:

– Hva terrorhandlinger er, avhenger av øyet som ser.

Politiets sikkerhetstjeneste mener Arfan Qadeer Bhatti er en av Norges farligste menn, skriver Dagbladet.

Det var i 2012. Where have you been all these years, PST?

Terror mot Oslo-synagogen på St. Hanshaugen

17. september 2006, rundt klokken 02.30 søndag morgen, ble det avfyrt skudd med automatvåpen mot synagogen ved St. Hanshaugen i Oslo. Minst 11 kuler traff synagogen, noen rundt davidsstjernen. Kort tid etter skytingen så vitner en mann kledd i mørke klær løpe fra stedet og en liten, rød bil med to personer som forlot området.

I september 2007 ble Arfan Bhatti arrestert sammen med tre andre menn, siktet for skytingen mot synagogen i Oslo. Noen dager senere ble siktelsen utvidet til alle tiltalte for å ha inngått en terror-allianse for å planlegge angrep på USAs og den israelske ambassaden i Oslo. Angrepet mot synagogen ble senere oppgradert til en terrorhandling i henhold til straffelovens paragraf 147 (2).

Bhatti ble også siktet i forbindelse med to drapsforsøk knyttet til utpressing. I en av hendelsene ble det avfyrt skudd mot en manns bolig i Bærum mens han var hjemme med kone og to barn. Flere av kulene gikk gjennom veggene, men ingen ble fysisk skadet.

Bhatti innrømmet å ha skutt mot et annet hjem, boligen til en av toppene i det kontroversielle pyramideselskapet T5PC, natt til 1. august 2006. Men han har hevdet at han trodde huset var tomt da skuddene falt, og han hadde derfor ikke erkjent straffskyld for drapsforsøk. Den 76 år gamle moren til boligeieren var hjemme.

Norsk presse ga islamistene heltestatus

Arfan Bhatti ble stilt for retten i Oslo tingrett i mars 2008. På sin første dag av rettssaken hadde mannen som hater norske verdier og vil ha en islamsk stat i landet, på seg en tradisjonell norsk lusekofte.

På flere bilder og videoer fra rettssaken blir Bhatti sett smilende mens han vinket til pressen og jihad-vennene sine som om han var the second coming of Allah. Islamisten og kollegene hans ved Profetens Ummah fikk enorm pressedekning fra mainstream media, som var nettopp det de ønsket.

OSLO 31.03.2008
Terrortiltalte Arfan Bhatti hilser på rettspsykiater Kjell Noreik (t.v.) i rettssalen i Oslo tingrett da rettssaken mot ham startet mandag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Under rettssaken advarte den norsk-pakistanske politikeren Aslam Ahsan og advokat Abid Q. Raja om at terrortiltalte Arfan Bhatti var i ferd med å oppnå heltestatus hos noen innvandrerungdommer. Unge som har falt ut av utdanningssystemet og som står i fare for å bli kriminelle.

Flertallet av unge snur ryggen til Bhatti, men blant de svakere ungdommene er det en viss andel som ser opp til ham, sa Ahsan til Dagsavisen. Han mener de unge gjennom utallige pressemeldinger får inntrykk av Bhatti som en som lever et spennende liv hvor makt og ære står sentralt.

Tiltalen for skytingen ved synagogen i Oslo og forholdet til en profilert TV 2-reporter styrket Bhattis status hos de utenforstående:

– Tilgang til våpen og erobring av kvinner blir sett på som kult, sa Ahsan. Advokat Abid Q. Raja bekrefter at noen innvandrerungdommer idoliserer Bhatti. – Det er et velkjent faktum at disse ungdommene ikke idealiserer taxisjåfører, bussjåfører, leger eller advokater, sa han.

Det var ingen tvil om at Bhatti var terrorist

Under rettssaken tvilte ikke aktoratet på at Arfan Bhatti er en terrorist. I den avsluttende prosedyren opplyste statsadvokat Kristian Nicolaisen at Arfan Q. Bhatti planla faktiske terrorhandlinger mot både den israelske og den amerikanske ambassaden i Oslo og avfyrte skudd mot synagogen ved St. Hanshaugen i Oslo.

De ba om ti års forvaring, med en minimumstid på seks år for Bhatti:

– Vanlig fengselsstraff er ikke tilstrekkelig for å beskytte samfunnet mot Bhatti, sa aktor. I tillegg tegner rettspsykiatere et dystert bilde av fremtiden hans. Nicolaisen ramset opp flere forbrytelser som Bhatti var dømt for de siste årene.

Se ovenfor.

Allerede i 2003 hadde Høyesterett vurdert forvaring av Bhatti. Men så fikk han en ny sjanse, siden det så ut til at han var i ferd med å ta seg sammen. Og sannsynligvis til overraskelse for psykologene og ekspertene (men ikke oss) som trodde på Bhattis oppdiktede fortellinger om forløsning, tok de feil.

Hans advokat på livstid, John Christian Elden, mente at det ikke var grunnlag for å dømme Bhatti til forvaring.

Aktor fortalte hva Bhatti gjorde om sommeren før synagogen ble beskutt med automatvåpen. Siden februar 2006 hadde Bhatti jaktet på tunge våpen, som granater og anti-tank-missiler. Vanlige ting nordmenn gjør på ferie.

Da tysk politi stoppet Bhatti i juni 2006, hadde han flere håndskrevne lapper i bilen med bilder av tunge våpen, samt et bilde av en død palestinsk jente:

– Jeg kan ha trengt våpen siden jeg skulle til Midtøsten. I et slikt land kan det fort skje at man trenger våpen for å beskytte kvinner og barn, og seg selv, forklarte Bhatti.

I en samtale med en i Pakistan senere samme sommer, spør Bhatti om kontakten kjenner noen som kan skaffe tunge våpen i Europa. I tillegg listet aktor opp flere samtaler Bhatti har hatt om å skaffe håndvåpen og rifler:

– Det er snakk om «Anne Grete», som uten tvil er en AG3-rifle. Det er snakk om poteter og løk, men det er lite poteter i dette tilfellet. Dette er utvilsomt granater.

Aktor var ikke i tvil om at Bhatti var involvert i skytingen mot synagogen. Øyenvitner sa at de så Arfan Bhatti i en rød bil i nærheten av åstedet, hvor han plukket opp en person ukjent for politiet. Personen skal ha hatt et maskingevær. Men Bhatti hevder han hadde lite å gjøre med skytingen ved synagogen i Oslo den septembernatten. Han satt i en park og røykte cannabis.

De har Keystone Cops i Norge også

I perioden da skytingen fant sted, var Arfan Bhatti under kontinuerlig overvåking av politiet. Likevel klarte han å snike seg ut den kvelden uten at politiet la merke til det.

Han brukte en rød bil som tilhørte svogeren hans da han kjørte ut den kvelden. Bilen hans, en Mercedes som var under overvåking av politiet, ble etterlatt hjemme. Barna, eller niesene hans, hadde visstnok mistet bilnøkkelen. Det var derfor han lånte bilen til svogeren sin, forklarte han.

Politiets sikkerhetstjeneste mente å ha bevis for at Bhatti planla terrorhandlinger mot den amerikanske og israelske ambassaden i en samtale med en 28-åring 8. august 2006. Bhattis forsvarer, John Christian Elden, sa i retten at Bhattis handlinger ikke gir grunnlag for å anklage ham for terrorisme:

– De snakker i et lukket rom og uttrykker frustrasjon over det som skjer i Israel og Palestina, slik mange andre gjør. Dette er ikke en terrorsak, og det er ingen juridisk dekning for tiltalen.

I februar 2009 ble Arfan Bhatti i Oslo tingrett dømt til forvaring i inntil åtte år, med en minstetid på fire år. Han ble dømt for sammensvergelse i skytingen mot synagogen. Retten karakteriserer dette som grov skade og ikke som en terrorhandling eller et terrorvarsel. Han ble frikjent for å ha planlagt terror mot synagogen, samt den amerikanske og israelske ambassaden.

Retten fant ham skyldig i medvirkning til et attentat mot en finansmann i Bærum, men frikjente ham på andre tiltaler. Han ble også frikjent for drapsforsøk mot «kjerringa» som sov i Bærum.

Men Bhatti, forstår du, har en personlighetsforstyrrelse

Etter dommen meldte TV 2 at USAs ambassadør til Norge var svært overrasket og skuffet over at Arfan Bhatti ble frikjent for å ha planlagt terrorangrep.

Ambassadøren hadde håpet at Bhatti skulle ha blitt dømt for å ha planlagt terror mot synagogen og den amerikanske og den israelske ambassaden. Han mente norsk lovverk må endres for å få terrorister dømt. Angrepene på synagogen og planene om å angripe den amerikanske ambassaden viser at Arfan Bhatti er en terrorist, mente han:

– De handlingene danner et mønster som jeg synes det er viktig å identifisere slik det er, nemlig terrorisme, sa han til TV 2.

– Men Bhatti, skjønner du, har blitt diagnostisert med personlighetsforstyrrelse, sier reporteren.

Ambassadøren svarer med en logikk som ikke finnes blant de liberale i Norge:

– Jeg er ikke lege. Men per definisjon er alle som utfører et terrorangrep gale. Derfor spiller det ingen rolle om du er frisk eller ikke. Hvis han ikke er frisk, er det fortsatt handlingene som definerer oppførselen hans. Skyting med automatgevær mot uskyldige sivile og aksjoner mot ambassader og diplomater er svært alvorlig.

Bhatti ønsket å kutte hodet av den israelske ambassadøren

Den israelske ambassadøren til Norge var også skuffet over at skuddene som ble avfyrt mot synagogen, ble ansett som grovt hærverk og ikke karakterisert som terrorisme. Og Bhatti ble heller ikke dømt for å ha planlagt terror mot den israelske ambassaden i Oslo, noe påtalemyndigheten mente han hadde gjort.

– Hele det jødiske samfunnet følte seg truet av det som skjedde med synagogen, sa ambassadøren. Og hun lurer på om ambassaden ville blitt utsatt for terror hvis ikke Bhatti hadde blitt arrestert og varetektsfengslet.

Og vi spør: Hadde Oslo-terroren skjedd hvis Bhatti hadde fått den straffen han fortjente og vært under forvaring?

Aftenposten skrev at i de avlyttede samtalene Politiets sikkerhetstjeneste hadde om Bhatti, ønsket han å kutte hodet av den israelske ambassadøren:

– Da jeg hørte dette, ringte jeg umiddelbart til min svigersønn i Israel og ba ham beskytte datteren min mot å lese aviser eller se på tv. Uttalelsen sjokkerte meg. Dagliglivet ble sterkt preget av skytingen, og det er det den dag i dag.

Ifølge sharia-loven kan jeg ikke motta hjelp fra de vantro

Arfan Bhatti var allerede ute av fengselet i 2012, og sonet ikke engang tre år. De første meldingene fra nyhetsmedier var at han hadde reist for å kjempe i Syria sammen med andre «norske» jihadister.

Men snart rapporterte andre kilder at han var i Pakistan og hang med Taliban og til slutt var blitt fengslet i Nord-Pakistan fra januar 2013 til august 2014. Men ifølge advokaten hans ble Bhatti til slutt frikjent for å ha hatt kontakter med Taliban.

Aftenposten skrev i 2012 at Bhatti var i Syria og trolig deltok i våpentrening og motstand mot Assad-regimet. Mens han var i Pakistan, ba familien til Bhatti i Norge Utenriksdepartementet om hjelp til å finne ham, men Bhatti ønsket ikke hjelp fra Norge:

– Ifølge sharia-loven kan jeg ikke motta hjelp fra de vantro, sa Bhatti.

Sammen med sine buddies i Profetens Ummah levde jihadisten på NAV i årevis.

Tidligere har han sagt til norske medier at han ikke kommer tilbake for å bo i Norge, fordi han mener at islam ikke lar muslimer bosette seg i de vantros land.

Hvis vi enda hadde vært så heldige.

Globetrotteren reiser tilbake til de vantros land

Likevel vendte han tilbake til Norge i januar 2015, da han ble løslatt fra fengselet i Pakistan i august 2014. Men først etter at de opphevet et flyforbud mot ham. Det er ikke kjent hvem som hadde flyforbud på ham, men vi kan garantere at det ikke var Norge.

Tilbake i Norge ble han varetektsfengslet og siktet for to familievoldssaker mot sin ekskone og sine barn. Men allerede i mars ble globetrotteren Bhatti oppdaget i Hellas, hvor han hadde med seg personlige eiendeler til sin kollega ved Profetens Ummah, Omar Cheblal.

Cheblal var nok en terrorist som norske myndigheter ga opphold i vårt land. Før han kom til Norge, tilbrakte han ti år i fengsel i Marokko for våpenhandel for terrorgruppen GIA. Minor stuff.

Bhatti var på det tidspunktet dømt til ti måneders fengsel for vold i hjemmet, mot barna sine. Det handlet visstnok noe om å lese Koranen. De to eldste barna hadde fortalt dommeren at faren deres var voldelig mot dem og deres mor.

Ekskona og barna flyktet til et krisesenter, og flyttet deretter til et hjem på en ikke oppgitt adresse. Ifølge retten har kona sagt at Bhatti har uttrykt ønske om jihad.

No worries Bhatti. PST har bedre ting å gjøre

Bhatti anket dommen, og innen en måned etter at han kom tilbake til Norge fra Hellas, reiste han til Midtøsten. Pressen hadde fått informasjon om turen fra personer i Bhattis omgangskrets som sa at han trengte et sted å koble av fra det hele.

Det var visstnok det eneste stedet han kunne finne fred uten å bekymre seg for at PST forfølger ham.

No worries, Bhatti. PST har bedre ting å gjøre, som å overvåke de tre medlemmene av Nordisk Front, SIAN og lesber som sier at det bare finnes to kjønn. Og Ola på nett som klager på regjeringen.

Arfan Bhattis advokat, John Christian Elden, bekreftet den gang at Bhatti hadde forlatt Norge sammen med sin 80-årige mor og at de var på pilegrimsreise til Mekka. Bhatti hadde fått visum og reist med fly på vanlig måte.

Bhatti fikk ikke reiseforbud, og dette blir hans andre utenlandsreise på under én måned, skrev Nettavisen den gangen. Politiets sikkerhetstjeneste ønsker ikke å kommentere saken, fordi de kommenterer ikke enkeltsaker, og de ønsker ikke å si om de vet hvor Bhatti er.

Forståelig, da de ikke engang kunne finne ham på Facebook.

Dagbladet forstår ikke hva fare for nasjonal sikkerhet er

Selv om Bhatti dro på pilegrimsreise til Mekka for å få en sjanse til fred og ro fra PST og de vantro i Norge, klarte han å bli arrestert ved grensen til Tyrkia. Dagbladet skrev at Bhatti hevdet at han hadde bestilt et hotell i kystbyen Izmir i Tyrkia. Dokumentet fra tyrkisk grensepoliti noterte at Bhatti var en fare for nasjonal sikkerhet.

Det er foreløpig uklart hva det betyr, skrev Dagbladet, som hadde tilgang til dokumentet.

For å svare Dagbladet, som tydeligvis må ha det inn med teskje, så betyr det at han er en fare for nasjonal sikkerhet.

Det er ufattelig at Arfan Bhatti ikke ble gitt reise- eller utreiseforbud den gangen og kunne reise verden rundt. Spesielt med tanke på at bare et par måneder før han dro til Hellas, startet en rettssak i Oslo tingrett hvor bevis bekreftet at Bhatti var involvert i mulig terrorplanlegging.

23. februar 2015 var rettssaken i Oslo tingrett den første i sitt slag i Norge, ettersom tre menn kom tilbake fra Syria og ble siktet for å slutte seg til ISIS. De tiltalte var en 30 år gammel familiefar, med somalisk bakgrunn bosatt i Oslo, og to albanske brødre på 25 og 28 år.

Egzon Avdyli, også en søyle i det norske samfunn og medlem av Profetens Ummah, er deres bror.

Alle fire er i NRKs verden «nordmenn», noe NRK gjør et poeng av å bemerke når de rapporterer fra rettssaken.

Bhattis «hit list» ignorert av PST

Somalieren og de to albanerne, nå mirakuløst nordmenn, sverget troskap til ISIS og ble i Syria til januar 2014. Påtalemyndigheten mente at de hadde brutt straffelovens paragraf 147 (d) ved å delta i en terrororganisasjon og at de hadde planer om å returnere til Syria.

Under rettssaken la påtalemyndigheten fram bevis på lister som ble funnet under etterforskningen. The hit lists inneholdt navn på sentrale norske politikere, ansatte i Forsvarsdepartementet og offiserer i Forsvaret. De fant også bilder av ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste, bombeoppskrifter og manualer for nærkamp og våpentrening.

PST koblet papirene til den 37 år gamle dømte islamisten Arfan Bhatti. De avhørte ham om funnet før rettssaken, men skal ikke ha åpnet etterforskningen mot ham. F***ing unbelievable.

Bhattis forsvarer, John Christian Elden, bekrefter at Bhatti snakket med PST og svarte på alle spørsmålene som ble stilt:

– PST hadde gjort noen funn som de ønsket at han skulle forklare. Bhatti møtte opp i et kort avhør og svarte på alle spørsmål som etterforskerne stilte, sier Elden, som også var til stede under avhøret.

Av en eller annen uforklarlig grunn konfronterte de ham ikke med bilder av ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste, men Mr. Forthright Bhatti sa at listen var hans. Elden forsvarer sin notoriske kriminelle klient, og vi vet ikke om vi skal le eller gråte:

– Når det gjelder disse såkalte manualene for våpentrening og bomber, snakker vi om åpent tilgjengelige bøker og kilder på nett. Det er innenfor Bhattis interessefelt og sannsynligvis noe du kan finne på kontoret til en forsker som jobber i samme område.

De har laget et monster vi aldri vil bli kvitt

Hvil i fred, Kåre Arvid Hesvik og Jon Erik Isachsen. Dere døde forgjeves. Norge vil ha tilbake Arfan Bhatti for å stille ham til medansvar for at Zaniar Matapour så brutalt tok deres liv. Ingenting vil forandre seg.

Myndighetene hadde anledning til å stoppe Bhatti, Matapour og andre som dem, years ago. Nå har de laget et monster vi aldri vil bli kvitt.

Bhatti og Matapour har flere rettigheter enn dere noen gang hadde, og dere måtte bøte livet for det.

Vi gråter for dere, og vi gråter for hva våre ledere har gjort mot våre menn og kvinner og vårt vakre land.

 

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.