14. juni la Arfan Bhatti ut en oppfordring til drap på homofile på Facebook. Oslo-politiet vedgår nå at de ikke var klar over det.

Halvannen uke etter drepte Zaniar Matapour to da han åpnet ild mot utestedene Per på hjørnet og London pub.

Arfan Bhatti la ut et sitat fra haditene 14. juni. Islamistens facebookkonto er nå slettet. Skjermdump.

Hverken Oslo-politiet eller PST har hittil villet svare på om Bhattis postering ble oppdaget og vurdert. I dag svarer endelig politiet.

– Oslo politidistrikt kan ikke se å ha vært kjent med Facebook-posten før i etterkant av hendelsen natt til 25. juli, skriver de i en epost til VG.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsker fremdeles ikke å svare på spørsmål fra avisa om de fanget opp Facebook-posten før skytingen på Per på hjørnet og London pub.

Arfan Bhatti er straffedømt flere ganger. Han var et førende medlem av Profetens Ummah, som åpent støttet terroristgruppen Den islamske staten i Syria og Irak (ISIL), også kalt IS, og vervet flere til krigen i Syria.

Politiet jakter gamle damer for «hatytringer», men har ikke kontroll på voldelige islamister

Politiets sikkerhetstjeneste har ansvar for å vurdere trusselbildet i Norge. Siden 25. juni, dagen etter masseskytingen, har VG gjentatte ganger stilt spørsmål om hvorvidt Bhattis Facebook-post ble fanget opp av PST eller Oslo politidistrikt før skytingen fant sted.

Zaniar Matapours forsvarer John Christian Elden har tidligere sagt at politiet har bekreftet skriftlig at Arfan Bhatti hverken er mistenkt eller siktet i andre saker enn en sak fra april der han ble stoppet i bil sammen med Zaniar Matapour og pågrepet for å være i besittelse av to kniver. Elden opplyser i dag at denne saken er henlagt.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.