Sakset/Fra hofta

Allerede i 2011 varslet Arfan Bhatti at han ville kreve Norge for millionbeløp for å ha blitt tiltalt for terror.

– Det er på det rene at hans liv fremover er ødelagt. Han får ikke arbeid, han er stigmatisert, han er kalt for terrorist selv om han ikke er funnet skyldig i noe som har med terrorisme å gjøre, sa Bhattis advokat John Christian Elden.

Bhatti er dømt tre ganger siden 2010, blant annet for å ha skutt mot en synagoge i Oslo. Da ble han frikjent for terrorplanlegging. I mai ifjor ble han siktet for ulovlig befatning med våpen. Bhatti er blitt frikjent en rekke ganger for andre saker og har også forlenget saksgangen ved å nekte å forklare seg for politiet. Han gir seg ikke så lett, Bhatti – en dom for vold mot den tidligere ektefellen gikk helt til Høyesterett som opprettholdt dommen på 14 dagers fengsel.

Denne stigmatiseringen og arbeidsledigheten, som advokat Elden beskrev i 2011, kan ikke ha noe større problem for Bhatti som reiste ut landet for å møte likesinnede islamister:

Arbeidsledig og stigmatisert? Bhatti er nr 2 fra venstre.

Mellom Pakistan og Afghanistan i tidsrommet desember 2012 – januar 2014.

Arfan Bhatti sa i 2013 at han ikke ville tilbake til Norge fordi «islam ikke tillater muslimer å bosette seg i de vantroendes land». I 2010 sa han at norske soldater var terrorister etter at fire norske soldater ble drept av en en veibombe på oppdrag i Afghanistan.

Nå vil Bhatti ha erstatning for tapt fremtidig inntekt i Norge, selv om han altså har sagt at han ikke vil bo her. Den erstatningen han krever for tapt arbeidsfortjeneste tilbake i tid er beregnet ut fra ufaglært sjåførlønn på 39.000 kroner brutto per måned. En årslønn på 468.000 kroner. Og Bhatti mener at erstatningen fra staten skal regnes helt frem til pensjonsalder.

Advokat Elden er mer nøktern:

– Jeg antar at kravet i tapt arbeidsfortjeneste vil utgjøre 1-2 millioner kroner, opplyser Elden.

En eventuell sum for oppreisningsdelen av kravet kommer i tillegg.

Alt dette mens politiet etterforsker nok en sak om Bhatti for brudd på våpenlovgingen. Nettavisen skriver:

16. mai 2017 ble Bhatti pågrepet på nytt av Oslo politidistrikt siktet for brudd på våpenlovgivningen. Saken er per 2. mai 2018 fortsatt under etterforskning.

Sylvi Listhaug mener at Arfan Bhatti kan levere inn det norske passet sitt og emigrere til et islamistland. Mon tro om TV2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække er enig med Listhaug?

Nettavisen

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.