Arfan Bhatti mens han ennå oppholdt seg i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Den ytterliggående islamisten Arfan Bhatti hadde taxilappen i Oslo i elleve måneder mens han var siktet for terror. Politiet har nå omsider trukket tilbake kjøreseddelen hans.

Arfan Bhatti er en av Norges mest kjente, ytterliggående islamister, er tidligere dømt for flere forhold og har et temmelig innholdsrikt rulleblad. Det har han hatt gjennom mange år.

I februar 2021 fikk han uansett utstedt kjøreseddel for persontransport mot betaling, også kjent som «taxilappen», skriver Nettavisen.

NTB melder også om saken, søndag ettermiddag.

Det er politiet som utsteder taxilappen, og for å kjøre drosje må man ha denne i tillegg til førerkort. Ett av kravene for å få taxilappen er at man har en «tilfredsstillende vandel».

Det ble det altså vurdert at Bhatti da hadde.

Arfan Bhatti er siktet for medvirkning til terror etter masseskytingen i Oslo 25. juni i fjor. Han har imidlertid ikke jobbet som taxisjåfør mens han har vært siktet, ettersom han har oppholdt seg i Pakistan siden 8. juni i fjor.

– Vi ser at avgjørelsen knyttet til den siste søknaden burde vært vurdert til at personen ikke fikk innvilget kjøreseddel, skriver avsnittsleder Marius Gaarde ved Avsnitt for forvaltningskontroll i en epost til Nettavisen.

Bhatti skaffet seg opprinnelig taxilappen i 2011. Da han fikk den på nytt i 2021, var dette en fornyelse av tillatelsen han fikk ti år tidligere. Oslo politidistrikt har nå trukket Bhattis kjøreseddel.

Bhatti ble pågrepet av pakistansk politi få dager etter at han ble etterlyst internasjonalt etter masseskytingen i fjor sommer og satt i arresten. Norge har begjært ham utlevert.

Tirsdag ble terrorsiktede Bhatti fengslet i ytterligere en uke i Pakistan.

Mannens forsvarer fortalte NTB onsdag at det nå er «bevegelse i saken», hvilket kan tyde på at han kan bli utlevert til Norge og møte et eventuelt rettslig oppgjør her. Saken kan også ta andre vendinger, se artikkel under.

Les også: 

Arfan Bhatti kan slippe ut mot kausjon

Sommerlesning! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.