Nytt

Dagbladet opplyser at to homofile menn er blitt angrepet fysisk på Grünerløkka etter midnatt.

Ole Martin Sandberg (27) og Jens Bratberg (22) hadde vært på et utested i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka. De forlot stedet, og satte seg ned på en trapp utenfor den nedlagte klesbutikken Hallén ved Olav Ryes Plass ved 01.30 tiden natt til torsdag.

– Mens jeg satt der, fikk jeg plutselig et spark i halsen, sier Sandberg til Dagbladet.

En gjeng på syv gutter hadde omringet dem i trappeåpningen.

Avisen skriver ikke annet om ugjerningsmennene enn at de ikke snakket norsk seg i mellom. Men for den som måtte ønske å vite hvem man skal passe seg for på de kanter etter mørkets frembrudd, kunne det være greit å vite litt mer. Det er ikke bare i den muslimske verden at respekten for homofile jevnt over er mindre enn i Norden. Så for å spørre litt brutalt: Må homofile passe seg for østeuropeere også, var det somaliere nå igjen, eller er det brodne kar blant eritreere også?

 

Slått, sparket og spyttet på