Ryanair-flyet fra Rygge til Manchester ble evakuert etter at det ble fattet mistanke mot to personer. De andre passasjerene reagerte på oppførselen.  En av passasjerene på Manchester-flyet sa at de satt i flyet i omtrent 30 minutter uten at noe skjedde. Så ble det bedt om å forlate flyet.

– Politiet har kontroll på to personer. Passasjerer og bagasje blir også kontrollert, sier politiet.

– Bombegruppa er sendt til Øst politidistrikt etter en bistandsanmodning, sier Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Engeseth ønsker ikke å uttale seg videre om de mistenkelige personene og hvorfor bombegruppa er sendt, og henviser til Øst politidistrikt for kommentarer.

Politiet har oppgitt at de to mennene har britisk og spansk pass.

– Vi har kontroll på de to passasjerene som ble pekt ut som mistenkelige, og har etterforskere som vil ta avhør av dem nå. Det var deres oppførsel i forbindelse med boarding av flyet som andre passasjerer reagerte på, og som da ble varslet til kapteinen. Han varslet da oss igjen, sier operasjonsleder Tom Sandberg ved Øst politidistrikt til TV 2.

– Det var en krangel mellom to utenlandske personer på et toalett. Vitner oppfattet dette som mistenkelig, i og med at ordet «bombe» ble nevnt, sier Strømsæther på pressebrifingen.

Man undres av og til hva som skal til av uvanlig oppførsel før andre passasjerer reagerer. De fleste er forsiktige, men for høflige til å si noe når de er litt engstelige. Men når noen krangler og bruker ordet bombe, så er det greit å kaste høfligheten på dør.

Rygge-Manchester er min faste flyrute. Dette føles ubehagelig nært. Jeg fløy fra Rygge sist mandag. Passasjerene blir stadig mer tildekket og det blir stadig flere av dem. Her fra siste tur:

Ryanair

Dette er helt dagligdags på ruten Rygge-Manchester. Jeg skrev om opplevelsen for et års tid siden i hjemturen.

Den var forøvrig en bombe-evakuering på Old Trafford idag også. Den kampen ble avlyst.

TV2  VG  Dagbladet

Oppdatering:

Vi har mottatt en epost fra Ryanair med følgende melding:

This flight from Oslo Ryyge to Manchester (15 May) was delayed ahead of take-off after a hoax security alert. Customers disembarked the aircraft and were provided with refreshment vouchers, and departed to Manchester later that evening. Ryanair sincerely apologised for any inconvenience caused by this hoax. This is now a matter for local police.”

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂