Ryanairflyet var på vei fra Litauen til Luton i England. Etter at de mottok en beskjed om at det var en bombe ombord, ble flyet omdirigert til Stansted og fikk følge av to militære Typhoon-fly. Disse brøt igjennom lydmuren på vei til Ryanairflyet.

Straks flyet landet ble det omringet av bevæpnet politi og passasjerene fikk beskjed om å etterlate all bagasje og forflytte seg til en ventende buss.

En av passasjerene fortalte at flyet hadde vært 30 minutter forsinket i Litauen. Da vi ble sluppet ombord så vi brannbiler og en politibil, men fikk ikke noen informasjon, sa Jonathan Zulberg.

Han la til at en av de kabinansatte hadde fortalt ham at det hadde vært en bombetrussel i Litauen. De andre passasjerene fikk ikke høre noe om dette før kapteinen ga beskjed etter at de hadde landet i England.

‘Air stewardess told me that bomb threat was made on plane whilst the plane was still in Kaunas. Before we boarded in Kaunas we were delayed by 30mins. We saw fire engines and police but were not told why.’

Zulberg var ganske overrasket over at flyet fikk lov til å lette i Litauen.

Uvelkomment syn fra flyvinduet når du lander.

De to Typhoonflyene brøt igjennom lydmuren på vei til Ryanairflyet. Dette vakte oppmerksomhet på bakken. Hus ristet, kuer ble vettskremte og folk fikk ringing i ørene. Noen trodde det var jordskjelv, andre terror.

Fra #sonicboom:

Oppdatering:

Redaksjonen har den 5. oktober 2017 mottatt en email fra Ryanair med denne pressemeldingen:

“This flight from Kaunas to London Luton (4 Oct) was delayed ahead of take-off after Lithuanian authorities received a suspected hoax security alert. Police carried out a security search and cleared the aircraft to return to service, customers boarded and the flight departed to Luton. While on approach to Luton, upon the request of UK authorities, the aircraft diverted to London Stansted in line with security procedures, and landed normally at Stansted, where customers disembarked and were transferred to Luton by coach. Local police carried out a further search and cleared the aircraft to resume service once more.”

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂