Nytt

Erik Schjenken kommer til document for å snakke om «saken», dvs ham selv og pressens fremstilling av hva som skjedde i Sofienberg-parken og alle etterspillene, også de rettslige. Som kjent har Schjenken vunnet over Dagbladet i to rettsinstanser.

Det blir således et foredrag om fremstillingen, dekningen mer enn selve saken. Kan pressen gjøre som den vil? Nei, har to rettsinstanser svart. Heller ikke i kommentarer kan man ignorere fakta. Det mente tidligere redaktør i VG, Bernt Olufsen, kunne true ytringsfriheten.

Schjenken har høstet noen erfaringer om pressens fremgangsmåter. Hans sak er blitt pressehistorie. Sentralt sto beskrivelsen av ambulansesjåførene, hvordan overordnede reagerte på hva pressen skrev. Selv statsråder var raske med å felle dommer. På kort tid var tilværelsen snudd på hodet. Hvordan har objektet for denne massive dekningen sett på pressen?

Schjenken sitter på noen verdifulle erfaringer. Etterhvert har opinonen dreid. Vi tror det er større sensitivitet for Schjenkens side i dag enn i 2007.

Schjenken vil få anledning til å gå i dybden og det er avsatt to timer til foredraget som begynner kl 1930, med en pause midtveis.

Meld deg på og få møtested på epost; kontakt@document.no

Inngangspenger kr 100,- går til dekke av leie av lokale og evt overskudd til document.

Vi er glade for å være i gang igjen med møtene.