Politiet ber folk være på vakt mot lommetyver på Majorstua. Det har vært en økning i antall lommetyverier, og politiet setter det i sammenheng med en gruppe romfolk. Tyveriene skjer i all hovedsak i rushtiden.

MAJORSTUA: – De fleste lommetyveriene skjer på og i området rundt T-banestasjonen og nedover Bogstadveien på kafeer og i butikker, sier politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon.

Politiet ser en klar sammenheng mellom økningen i antallet lommetyverier og ansamlingen av en stor gruppe romfolk på trappen utenfor T-banestasjonen på morgenen i vinter.

Politiet er nå mer synlig i området med uniformerte patruljer, de er også til stede i sivilt. I tillegg bortvises større grupper fra stedet.

—–

I januar alene ble det anmeldt 160 lommetyverier i politikretsen, mens tallet for mars var 135. Spesielt mange lommetyverier skjer mellom 15 og 18 i forbindelse med avvikling av rushtidstrafikken.

Mange mennesker ser ut til å ha vanskelig for å forstå at Oslo ikke er en trygg by. Vesker og lommebøker legges opp på kafébord og blir et lett bytte for kriminelle.

– Folk er utrolig naive og legger fra seg jakker og telefoner på kafébord mens de går og handler, sier Kaldal, som oppfordrer til å passe bedre på verdisaker.

http://dittoslo.no/indre-by/nyheter-indre-by/pass-pa-verdisakene-dine-1.7839590 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂