Nytt

Det å stjele fra småbarnsmødre med barnevogn er populært blant Oslos lommetyver. Pressetalskvinne i Tryg, Heidi Tofterå Slettemoen, kommer med en del tips for å beskytte seg mot å bli rundstjålet. Tipsene er ikke helt ulike de jeg engang fikk når jeg besøkte Syd-Afrika og Cape Town.

Slettemoen mener at folk bør føle seg trygge, og sier samtidig at en mamma du møter med barnevogn er en potensiell tyv. Romfolk og narkomane er ingen gruppe vi spesielt bør passe oss for.

Forsikringsselskapet har stor pågang fra kunder som er blitt bestjålet.
– Vi får melding fra våre skadebehandlere om at dette skjer stadig oftere, men det kodes på samme måte som lommetyveri generelt i våre systemer, sier Slettemoen.

—-

– Vi føler oss trygge her i hjemlandet og hjembyen vår, og det skal vi også. Allikevel har vi all grunn til å være påpasselig.

—-

Slettemoen anbefaler foreldre som er ute og triller til å ikke ta med ting som er unødvendige på tur. Det er enkle ting tyvene er ute etter: Kontanter, kort og verdisaker som er lett omsettelige.

– Oppbevar det du har av verdi så nær kroppen som mulig. Selv om det kan være vanskelig å gå med en Ipad oppunder bh-en, ler Slettemoen.

Men oppfordringen er allikevel klar: Anmeld alltid et tyveri!
– Selv om det kan virke som litt plundrete noen ganger, er det viktig at dette gjøres for at politiet skal ha en viss oversikt.

—-

– Alle tyver er ikke rumenere eller narkomane. Det kan like greit være en annen mamma med barnevogn. Og så er det ikke sånn at du blir ranet rett etter at du har vært i minibanken, men du blir observert og frastjålet kort eller kontanter på et senere tidspunkt, sier Heidi Slettemoen.

http://www.mamma.no/gravidbaby/stjeler-fra-barnevogn