Jeg begynner å miste troen på fremtiden. Jeg kan ikke se hvordan dette skal kunne ende bra når så mange tilsynelatende oppegående mennesker fremdeles står med hodet i sanden og gjørme i ørene og blånekter å se hvor vi er på vei. Christian Tybring-Gjedde er en av dem som er blitt hetset og truet, latterliggjort og hitlet for å snakke høyt om hvor vi er på vei, men selv SV ser nå ut til å måtte bite i det sure eplet og innse at de har tatt feil – bombe! – og at Frps spådommer slår til én etter én.

Med åpne dører og åpne armer tar vi imot det som måtte komme til Norge, ingen kontroll har vi med hvem vi slipper inn, takket være EØS og Schengen. Mange nordmenn ønsker å stenge grensene, men politikerne blånekter, selv om man nylig kunne lese at SPs Sandra Borch nå hadde kommet på andre tanker. Man kan jo håpe på at flere lytter til denne damen, men det er nok ingen grunn til å være optimist, vi kjenner etter hvert våre politikere, dessverre.

Aps tidligere gullgutt Khalid Ahmed er nå også avslørt som løgner. Han var ikke fra Somalia, som han påstod, og siden han fikk opphold i Norge, fikk også hans foreldre og fem søsken det. Hva skjer nå, er det bare å si unnskyld, og så er saken grei? Er det noen som blir skremt fra å lyge for myndighetene av dette, tro?

Og hva ligger egentlig bak dette med familiegjenforening, er man virkelig så slepphendte at man lar voksne mennesker få med seg både foreldre og søsken, skulle ikke dette gjelde ektefeller og egne barn? Vi vet jo hvordan dette ellers misbrukes i stor stil til å hente ektefeller til Norge gjennom tvang og arrangement, det var neppe tanken da dette ble innført at det skulle bli storindustri, men en hjelp til dem som faktisk hadde en ektefelle i utlandet, eller forelsket seg, ikke en måte å dele ut norske pass en masse ved å utnytte systemet til fulle.

Mange nekter å ta inn over seg at det finnes mennesker, mange òg, som utnytter det tillitsbaserte samfunnet og systemet vårt fullt ut. NAV svindles for enorme summer, kriminelle strømmer inn for å unytte vår naivitet, basert på at samfunnet er bygget på tillit og ærlighet. Skal vi bare sitte med hendene i fanget og akseptere at dette skjer, selv når alle nå etter hvert vet at det skjer?

Ja, det skal vi. Jeg kan ikke se at det er noen vei tilbake. Vi er kommet for langt. Oslo er et strålende eksempel på parallellsamfunn, økende kriminalitet, utrygghet for kvinner, det vi ser der først, vil vi nok se også andre steder i stadig større grad fremover.

Vi kunne nylig lese at det ikke var noen fare for at vi skulle bli minoritet i eget land, i alle fall ikke i denne generasjonen, men hvem regner SSB som nordmenn? For noen år siden var vi rundt fire millioner nordmenn, nå er vi fem. Norske kvinner føder mindre enn to barn i snitt, det vil si at den siste millionen er grunnet innvandring, så kan man selv regne på utviklingen.

Nå er det antagelig rasistisk på grensen til kriminelt å tenke på nordmenn som etniske nordmenn, det er bare andre etnisiteter man kan snakke om som bevaringsverdige eller urfolk, men nå er det nå en gang sånn at vi var en gjeng bondeknøler som klamret oss fast på disse forblåste knausene her i nord i en del år, dannet et samfunn og en nasjon, som nå er i ferd med å bli en suppe av flerkultur, og man vet overhodet ikke hvilken retning den vil bevege seg i. Norsk kultur latterliggjøres, men våg ikke å snakke om andres kultur på samme måte, en nordmann er blitt en som har et norsk pass, uavhengig av om han snakker norsk eller bryr seg om landet. Vi gjør oss selv små, ubetydelige, ynkelige og verdiløse, og alle andre må antagelig himle med øynene og synes vi er skrullete. Alle andre enn svenskene, for de ligger lysår foran oss i denne utvikligen, de har utvisket seg og sitt totalt, og skammer seg nesten til døde om noen skulle komme til å nevne svensk og kultur i samme setning.

Hvordan ble det sånn, hvor kom denne galskapen fra, og hvordan i alle dager kunne den spre seg som en pest?

Det er og forblir virkelig en gåte.

 

Bloggpost først offentliggjort 29. mars 2013, gjengitt med skribentens vennlige tillatelse.