Magdi Allam, viseredaktøren for Corriere della Sera som konverterte fra islam til kristendommen, og ble døpt av paven i Peterskirken påsken 2008, bryter med kirken p.g.a dens passive og ettergivende holdning til islam.

Allam mener kirken med sin dialoglinje svikter menighetene som den er satt til å lede.

Nu er skuffelsen over den nye pave Frans så stor, at Allam har kvittet den katolske kirke, dog med en bemærkning om, at han fortsat tror på Jesus.

Før påske gik han ud i Berlusconi-familiens avis, Il Giornale, for at meddele sin beslutning. Begrundelsen er, at især den nye pave, men også den gamle ifølge Allam, »anerkender islam som en rigtig religion, Allah som en rigtig gud og Muhammed som en rigtig profet. Koranen som et helligt skrift og moskeen som et religiøst sted«.

Sådan ser Italiens måske mest kendte islam-kritiker ikke på tingene.

Magdi Allam gjorde sig bekendt i den danske offentlighed, da han i 2006 støttede Morgenavisen Jyllands-Posten i retten til at trykke Muhammed-tegningerne. Som medredaktør af det italienske dagblad Corriere della Sera valgte Allam selv at trykke nogle af tegningerne:

»Vestens problem er, at vi ser terrorismen som reaktiv. Vi ser os selv som skyldige, fordi vi har trykt nogle provokerende tegninger. Men terrorismen og ekstremismen er proaktiv, den opstår, fordi der findes folk, som drager fordel af andres elendighed,« forklarede han i et interview med Berlingske Tidende i februar 2006.

Magdi Allam er født i Kairo i 1952, er uddannet sociolog, men har haft sit hovedvirke som journalist. Karrieren blev indledt på den venstreorienterede avis Manifesto og fortsatte på centrum/venstre-avisen La Repubblica, inden han i 2003 blev hentet over på den mere borgerligt orienterede Corriere della Sera.

I slutningen af 2008 gik han ind i politik og blev valgt til EU-Parlamentet for det kristne midterparti UDC i 2009. I 2011 forlod han den konservative gruppe i parlamentet og sidder nu i Gruppen for Europæisk Frihed og Demokrati, som er karakteriseret ved at være EU-skeptiske. I gruppen sidder også Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti.

Magdi Allam har dannet sit eget parti, ”Jeg elsker Italien”.

På sin hjemmeside langer han ud efter de etablerede politikere, Bersani, Berlusconi og Casini, og opfordrer til opgør mod det, han kalder det finansielle diktatur med Merkel, Monti og Draghi. Heller ikke komikeren Beppe Grillos ”internetdiktatur” tiltaler Allam, som har sloganet: »Elsk Italien, som du elsker dig selv.«

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/international/article5284773.ece

http://www.document.no/2012/09/jaccuse-fra-magdi-allam-obama-har-solgt-vesten-til-islam/

http://www.document.no/2008/12/overvinn_frykten/

http://www.document.no/2012/12/i-sovne/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.