( Vatikanet) Pave Francis har valgt en ny sekretær, der taler arabisk og udtrykker sig meget direkte om islam. Det er ikke nogen tilfældighed. Den nye pavesekretær, Fader Ioannis Lahzi Gaido er kopter og kommer fra Egypten, hvor kristne er et trængt mindretal, der har erfaringer med islam i nu 1350 år . Hans realistiske syn på Islam mangler enhver vestlig, forskønnende omskrivning. [..]

I sin bog » Grazie Gesù » ( Tak, Jesus ), som Magdi Christiano Allam offentliggjorde året inden sin dåb , skrev han om Fader Ioannis Lahzi Gaido: «Han fortjener en særlig omtale….Jeg lærte ham at kende i Rom, efter at han allerede havde givet mig for sin solidaritet og sit venskab i årevis.»

«Han har et indgående kendskab til islam, også som den er til stede i flertallets hjerter og sind, og ikke sådan som nogle hyklere og mystikere udnytter Vestens, uvidenhed , naivitet , gode natur og ideologiske blindhed i Vesten. Fader Ioannis deler min holdning til islam fuldstændigt, og jeg var broderligt og kristeligt tæt på ham, da den organiserede mediestorm efter min konvertering, for at miskreditere og bagvaske mig, nåede sit klimaks.»

I denne sammenhæng Allam citerer Magdi Allam et interview, som Fader Gaido gav den 31. marts 2008 :

«Jeg har altid forsøgt at være en ven, der respekterer andre religioner, uden at være bange for at sige sandheden , eller for at understrege at kristendommen er en opfordring til frihed. Og da Magdi spurgte til kopterne i Egypten, kunne jeg ikke skjule de enorme vanskeligheder, hvorunder kristne må leve i lande med muslimsk flertal.

Vanskeligheder som ikke er forårsaget af nogle få islamister, men af en døds- og voldskultur, men som er baseret på meget klare grundsætninger, som de citerer for at retfærddiggøre vold og jihad, det vil sige at myrde alle, der er anderledes,  og for at knægte religionsfriheden. Det er nok til at tænke anderledes , for at blive dømt til døden.» Kopte neuer Papstsekretär: Islam eine „Kultur des Todes“, Koptischer Christ aus Ägypten – Diplomat des Papstes. (Snaphanens oversættelse) Se min video Magdi Cristiano Allam in Brussels

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂