Utenlandske tiggere er ikke lenger bare et hovedstadsfenomen. Politiet forventer et stort innrykk etter påske, men det er også mange som har overvintret.

Ifølge opplysninger Klassekampen har innhentet fra politiet, er det nå tiggere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen, Kristiansand, Lillehammer, Ålesund, Levanger, Bodø, Tromsø, Hammerfest og Kirkenes.

Rana Blad forteller at en vekter i Mo i Rana nylig ble drapstruet av en tigger.

– Vi har i oppdrag å holde Mosenteret fritt for tiggere. Det vil si at vi viser dem bort fra stedet. Dette må vi gjøre flere ganger per dag da de kommer tilbake hele tiden, forklarer Jørn Åge Andersen og fortsetter:

– Etter å ha fjernet dem kommer deres leder til meg og, mens vi står der, ringer han til politiet og anmelder meg for drapsforsøk. Vitner er til stede, og jeg bare ler av episoden da hans påstander er tatt ut fra løse lufta.

Da åpner han lommeboka og viser meg en bunke med tusenlapper. Han sier at disse pengene skulle han bruke til å kjøpe et våpen, og det skulle han drepe meg med. Han poengterte at dette skulle skje neste gang han så meg. […]

– De gjenkjenner oss og i byen, kommer bort til meg og oppfører seg truende, selv om jeg har ungene med meg og er i sivil. Ungene opplever dette som ubehagelig og jeg håper nå politiet kan hjelpe oss.

 

Storinnrykk av tiggere
Tigger truet med å drepe vekter

Les også

-
-
-
-
-