Islam Nets Fahad Qureshi har en underlig sammenligning mellom incest og homofili og spør hvorfor norsk lov forbyr det første, men ikke det andre.

Qureshi er intervjuet av Universitas.no, etter at Islam Net fikk avslag på søknaden om å bli studentforening.

Qureshi ønsker åpenbart å bevise hvor «pervers» norsk lov er, men oppnår bare å henlede oppmerksomheten mot hans egen spesielle ordbruk:

-I kronikken legger jeg frem en tanke om at i Norge er incest forbudt ved norsk lov, det er faktisk straffbart hvis to i samme familie ønsker å ha seksuelt samkvem. På den andre siden har du to voksne menn som ønsker å ha analt samleie med hverandre, og det er fullt lovlig. Dere mener selv at incest er galt når to søsken elsker hverandre og steriliserer seg, men homofili er greit. Hvorfor er det ene greit og det andre galt, sier Qureshi.

Han mener det er nærmest ulovlig å være mot homofili i Norge og kaller dette dobbeltmoralsk. Samtidig tar han avstand fra at Islam Net diskriminerer homofile.

– Vi oppfordrer ikke til å diskriminere homofile bare fordi vi påpeker dobbeltmoralen ved å forby incest og tillate homofili. Det som er fakta er at den norske lov diskriminerer de som ønsker å ha incest, sier Qureshi.

– Kan du forstå at folk reagerer på at du sammenligner incest med homofili?

– Nei, jeg synes ikke at folk skal reagere, men heller reflektere. Grunnen til at folk reagerer er fordi de ikke har noe svar på det. Man er oppdratt med at det ene er moralsk sett riktig, men det andre er moralsk sett galt, men legitimerer det at norsk lov og UiO diskriminerer de som har incest? Jeg oppfordrer ikke til diskriminering av homofile ved at jeg spør Audun Lysbakken om hvorfor det er ulovlig med incest i Norge hvis en bror og en søster elsker hverandre og er sterilisert, mens det er fullt lovlig med homofili hvor menn har analt sex med andre menn, når det er basert på samme argument om kjærlighet. Dette er en påpekning av dobbeltmoralen i samfunnet, ikke diskriminering av homofile. Dersom UiO mener at man ikke har lov til å mene at to menn som har analt samleie med hverandre, er moralsk sett galt, så er det UiO som diskriminerer muslimer for dette er en fundamental tro i islam, sier Qureshi.

OMSTRIDT PREDIKANT

Islam Net har ved flere anledninger invitert den islamske predikanten Haitham al-Haddad, som ifølge UiO har kommet med uttalelser som støtter dødsstraff for homofili og frafall fra islam.

– Det stemmer at vi har invitert han. I Norge har han ikke kommet med disse uttalelsene. Om han mener at det, ifølge et islamsk perspektiv, er straffbart med seksuelt samkvem utenfor ekteskap på åpen gate foran fire rettskafne vitner som bevitner penetreringen og tar saken til retten, ja det er mulig at han mener. Ingen muslimer som har kunnskap om islam og tror på tekstene kan benekte det. Ifølge islamske tekster vil jeg finne utdrag som oppfordrer til steining av de som har vært utro på åpen gate med fire vitner til akten av penetrering. Det betyr ikke at jeg oppforder til det i Norge, eller kaller på at det skal implementeres i Norge, sier Qureshi.

 

http://universitas.no/nett/58177/-uio-diskriminerer-oss

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.