Nytt

Bydelsutvalgsleder i bydel Stovner, Karl P Olsen (Ap), er sikker på å bli sittende i sin stilling etter årets kommunevalg. Karl P Olsen er forbigått av Rashid Nawas som nr 1 på Arbeiderpartiets Bydelsutvalgsliste. Årsaken til at Rashid Nawas har gjort et brakvalg, er at etnisk norske ikke bruker stemmeretten i samme grad som minoritetene, sier Karl P Olsen.

– Vi var ganske klar over at Rashid og de andre minoritetene fikk mange personstemmer. Minoritetene er flinkere enn etnisk norske til å gå til valgurnene, og det er bra at han som ung politiker får respons ute blant velgerne, sier BU-leder Olsen til Lokalavisen Groruddalen.

Arbeiderpartiet gjorde et brakvalg i bydel Stovner, og sitter i bydelsutvalget med rent flertall. Hvis det er slik at etnisk norske bruker stemmeseddelen i mindre grad enn minoritetene, så ser det ut til at Arbeiderpartiet i bydel Stovner, og kanskje i Oslo forøvrig, har gjort seg avhengig av innvandrerestemmene.

I Oslo vest bor det i hovedsak etniske nordmenn, valgdeltagelsen er større enn på Stovner og Groruddalen generelt, og på vestkanten er Høyre den store vinneren.

Arbeiderpartiet gjorde et brakvalg i bydel Stovner, og endte til slutt på åtte mandater, noe som gir rent flertall. Olsen kaller valgresultatet «overveldende», men sier Ap er innstilt på å samarbeide med de andre partiene.

– Ap lokalt er kjent for å være samarbeidsvillige, så vi vil se for oss et samarbeid selv om vi har flertall, sier Olsen.

http://www.lokalavisen.no/nyheter/jeg-blir-sittende-1.6503718