Er Document.no radikalt eller konservativt? Disse begrepene er ikke lette å definere i dagens virkelighet.

Det er derfor kanskje ingen tilfeldighet at Document.no føler affinitet for journalistikken til Michael J. Totten, som nettopp definerer seg som en «weird combination of liberal, libertarian and neocon.»

Totten liker å stå på egne ben, og reisene hans er finansiert av leserne. Han representerer den free spirit i nettalderen. Han har dekket Libanon og Midtøsten, Balkan og Kaukasus. Tottens reportasjoner er personlige, seriøse, og han går i dybden.

Han er trykket i de store publikasjoner, Wall Street Journal, New York Times, Daily News, Jerusalem Post osv. For en stund siden meldte han overgang til Pajamasmedia.com, der artiklene legges ut.

Vi kunne selvsagt bare lenket til disse. Men det er noe annet å presentere stoffet til en dyktig journalist i en norsk setting: Det krever at vi leser stoffet grundig og bygger videre på det: artiklene kan kommenteres og utløser ny erkjennelse.

Document.no har kjøpt rettighetene til å legge ut Tottens artikler og oversette de vi måtte ønske. Det markerer at vi tar et skritt opp, og betaler for stoff. Totten er like idealistisk i sitt arbeid som vi er, det føles derfor riktig å ha en skikkelig avtale.

La oss derfor minne om at det ikke er noen free lunch. Det har eksistert en ide om å samle 300 personer som betaler 100 kr i måneden. Det ville gi en økonomisk trygghet, hvis vi skal inngå avtaler av denne typen. Det er et stykke igjen til det målet, og vi mener flere lesere bør kjenne sin besøkelsestid. Vi har luft under vingene hva angår lesertall, og det bør også reflekteres i faste bidrag. 100 kroner måneden for Document.no er vel en ganske god deal…..?

Les også

-
-
-
-
-