Feature

I Tunisia bruker politiet snikskyttere til å «ta ut» demonstranter. For to år siden skjøt en gresk politimann en demonstrant. Det utløste voldsomme demonstrasjoner som utartet til ren vanadalisering i de største byene i Hellas. Tre bankansatte ble ofre for brann. Norske medier ga opptøyene stor oppmerksomhet og bred dekning, helt tydelig med sympati for demonstrantene.

I Tunisia går politiet hardt frem mot landets unge, under omstendigheter som er parallelle: dårlige tilbud, manglende kommunikasjon og villighet til å lytte, langt mer hardhendte metoder enn i Hellas (hvor politimannen som skjøt ble dømt til en hard fengselstraff).

Hvorfor er ikke demonstrasjonene i Tunisia like interessante? Er det fordi man ikke liker å feste like negativt fokus på myndighetene i et muslimsk land, fordi dette vil gi vann på mølla til «høyrekreftene»?

Er ikke dette en nedlatende holdning til mennesker i muslimske verden? Hvorfor tar man ikke deres aspirasjoner på større alvor? Eller er det først når opptøyene sprer seg til Europa at de får oppmerksomhet, fordi mediene da holder med underdog, på refleks.

Bildet er fra en solidaritetsdemonstrasjon i Paris igår.

Les også

Les også