Påtalemakten har siktet politimannen som skjøt og drepte en ettersøkt i Nantes tirsdag. Politimannen har innrømmet uriktig forklaring. Siktelsen blidgjør samtidig mobben.

Politiet – og samfunnet- har store problemer med unge menn, hovedsakelig av muslimske bakgrunn, som betrakter politiet som en fiende.

At en av «deres» ble skutt av en politimann førte til omfattende opptøyer i flere dager.

Siktelsen kan oppfattes som et forsøk på å blidgjøre mobben. Den bidrar til å demoralisere politistyren. Hvem vil møte de unge ansikt til ansikt hvis de risikerer å bli siktet for ulovlig maktbruk eller enda verre?

Slik opptrådte ikke den franske stat tidligere.

Politimannen som skjøt og drepte en ung mann i Nantes i Frankrike tirsdag kveld, en hendelse som har skapt voldsomme opptøyer i området, er siktet for drap.

Det opplyser hans forsvarer Laurent-Franck Lienard lørdag morgen.

Den 22 år gamle mannen som ble skutt og drept, var etterlyst, mistenkt for ran og narkosalg. Han ble skutt da han forsøkte å stikke av etter å ha blitt stanset av politiet.(NTB)

Politiet hevder at den etterlyste rygget og forsøkte å kjøre over politimannen, som trakk våpen og skjøt føreren i nakken. Vitner sier bilen sto stille. Men hvem er vitnene? Det sier ikke AFP noe om.

Siden tirsdag kveld har unge franskmenn satt fyr på minst 52 biler, inkludert borgermesteren sin, og angrepet politiet fire netter på rad. Også lørdag morgen rapporteres det om sammenstøt mellom unge menn og politiet.(NTB)

De unge mennene mener politiet, særlig i lavinntektsområdet Breil, der skyteepisoden fant sted, altfor ofte er hardhendte og brutale med innbyggerne.(NTB)

Er det relevant å spørre de unge hva de mener om politiet, når etterfølgende setning lyder:

Forstaden har en lang fortid med gjengkriminalitet.(NTB)

Politimannen har svekket sin sak ved ikke å fortelle sannheten ved første forsøk:

Senere har han endret forklaring til at skuddet ble avfyrt ved et uhell.

– Han erkjenner at han har gitt en uriktig forklaring, sier Lienard.(NTB)