En demonstrant legges i bakken i Barcelona fredag 30. oktober. Folk finner seg ikke i at samfunnet stenges ned nok en gang. De har fått nok. Foto: Joan Mateu/AP/Scanpix

Den nye lockdown i Europa forløper ikke like lett som første gang. Det er gryende misnøye i mange land, og i noen, som i Spania, får de utløp. Det har vært flere tegn på at publikums tålmodighet er i ferd med å ta slutt, men politikerne synes ikke å ha tatt det med i beregningen.

I Spania har det også tidligere vært demonstrasjoner mot restriksjonene.

Over 30 personer ble skadd da det natt til lørdag var sammenstøt mellom demonstranter og politi i flere byer i Spania.

Det var opptøyer og demonstrasjoner blant annet i Barcelona, Bilbao, Burgos, Santander, Valencia og León. Minst 29 politibetjenter og sju demonstranter ble skadd i opptøyene, ifølge lokale medier.

Ifølge avisen La Vanguardia og TV-kanalen RTVE slåss flere hundre personer mot politiet i Barcelona natt til lørdag. TV-bilder viste demonstranter kaste mursteiner mot politiet og sette fyr på søppeldunker. 12 personer skal ha blitt pågrepet.

Torsdag stemte Spanias nasjonalforsamling for å utvide alarmtilstanden, som er det tredje høyeste nivået av beredskap myndighetene kan innføre i krisesituasjoner. (NTB)

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂