Nytt

De sørlige delene av Sverige er et hardt prøvet område når det gjelder grov kriminalitet. Nå er det bussjåførene i Helsingborg som er lei av å bli ranet. To ran den siste tiden, en med kniv som våpen, har vært dråpen som fikk begeret til å renne over. Nå synes bussjåførenes fagforening at nok er nok og har stilt krav om stans i bruk av kontanter ved kjøp av billetter på bussene.

Helsingborg. Efter två rån på kort tid, ett i helgen och ett tidigare i veckan, har Skånetrafiken med kort varsel infört kontantstopp på stadsbussarna i Helsingborgs kommun. Det är facket som ställt kravet.

HD skriver kort om hverdagen til bussjåførene:

– Det här är helt enkelt för att skydda chaufförerna. Det är en brutal verklighet vi lever i. De blir rånade för en hundralapp.

6.januar, klokka 16.00 ble muligheten til å betale kontant fjernet.

http://hd.se/helsingborg/2011/01/06/kontantstopp-pa-stadsbussarna/