Nytt

Østlendingen hadde nyttårsaften et langt intervju med justisminister Knut Storberget. (Ap)

Han sier at han liker dårlig at Høyre og Fremskrittspartiet gjør det bra på meningsmålingene, men innrømmer at regjeringen selv er skyld i at året har vært slitsomt. Men forstår Knut Storberget hva som beveger seg i folkedypet?

-Faktum er vel at folket er lei regjeringens politikk?

-Det stemmer ikke. Folk er ikke på jakt etter mer høyrepolitikk. De roper ikke etter skattelette eller private løsninger i offentlig sektor. De vil ha mer fellesskap, bedre offentlige helsetjenester, bedre skoler og barnehager i offentlig regi.

Med utgangspunkt i det som skjer i den multikulturelle Groruddalen og andre steder i landet, så er nok det beviset på at folk ønsker mer fellesskap, men i en helt annen betydning enn Storbergets uforpliktende, høytflyvende ideal. Det nye fellesskapet springer pardoksalt nok ut av segregering. Folk flykter fra Storgbergets fellesskap. Det er i hovedsak etnisk norske som søker sammen i fellesskap og flytter til områder beskyttet for det multikulturelle kaoset som er i ferd med å vokse frem.

Det fellesskapet vi har vært vant til brytes opp i mutikulturens tegn. På kjøpet får folk dårligere skoletilbud pga språkbarrierene, og krav om å tilpasse seg de nye kulturer. Det vil si at det er islam som i hovedsak krever at samfunnet endrer seg og legger tilrette for muslimsk livstil.

Folk som lever på grasrota med nærhet til det multikulturelle samfunnet, eller har bekjente som gjør det, etterlyser ofte vernet om den norske kulturen, vernet om det norske språket og de er irriterte over at selv kirken i Groruddalen bøyer seg for muslimer og leser fra Koranen i gudstjenester.

Kort sagt: Mange etnisk norske etterlyser et fellesskap for gjelder dem.  Det virker ikke som folk flest er fiendtlige overfor fremmede, men man forventer en viss grad av assimilering. «Folk flest» ønsker at norsk kultur og væremåte skal være rettesnor i Norge.

Det er dette Knut Storberget hverken kan eller vil se.

Hele artikkelen var ikke å finne på nett, men den delen som omhandlet Storbergets pappapermisjon finnes her:http://www.ostlendingen.no/nyheter/elverum/klar-for-a-ga-ut-i-pappapermisjon-1.5923964

Rune Hagen intervjuet Knut Storberget i Østlendingen.