Ole Jørgen Anfindsen er invitert til representantskapsmøte i Oslo Kristelig Folkeparti i kveld for å snakke om integrering. Kulturkrigen er kommet til KrF.

Nyvalgt leder av Oslo KrF, Haakon Brænden, sier til Vårt Land at meningsmålinger viser at det er utbredt islam-skepsis blant partiets velgere. Under en gallup om forbud mot minareter, var det bare i Fremskrittspartiet at motstanden var større.

Brænden kaller det «innvandrerskepsis», men i realiteten er det liten tvil om at det gjelder muslimer og islam.

Brænden mener partiet skylder velgerne å ta deres bekymring på alvor. Derfor er Anfindsen invitert.

Det er en åpen utfordring av den liberale fløy anført av nestleder Inger Lise Hansen. Hennes mann, David Hansen, sitter i bystyret, og han er svært lite begeistret for invitasjonen.

Den mannen

– Det er ikke en person jeg ville invitert. Jeg kan ikke se at det er noe med den mannen vi trenger, sier Hansen og legger til:
– Jeg tror på et Oslo som er fritt, mangfoldig og gir mulighet for alle. Det jeg ikke tror på er et Oslo som trekker ned rullegardinene.

– Brænden sier KrF skylder å ta innvandringskritiske velgere på alvor?

– Det har aldri vært meningen at partiets politikk skal være en refleks av folket i gaten. Jeg mener politiske partier også har ideer og verdier å forvalte. Så får dette stå sin prøve ved offentlige valg, sier Hansen som også er kritisk til den nyvalgte fylkeslederen i Oslo KrF.

– De fleste har et verdi- og idéfilter når de møter andre synspunkter. Det har skurret lenge når jeg har hørt Anfindsen og Brænden, sier Hansen.

Den siste replikken er et realt lyskespark. Hansen insinuerer at Anfindsen og hans egen partikollega ikke har standarder og prinsipper som gjør dem i stand til å treffe moralske valg i politikken. Det er drøyt.

Det viser den formynderske, autoritære holdningen som ligger i bunnen av den tolerante versjonen: pirker man borti toleransen, sparker den tilbake. Toleransen gjelder bare en bestemt type holdninger og meninger. Muslimer må gjerne være intolerante, men hvis andre ønsker å diskutere denne intoleransen får de beskjed om å tie eller de stenges ute.

Disse doble standardene begynner folk å bli lei.

Vårt Lands oppslag har den pyntelige tittel:

KrF ber innvandringskritiker om råd.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂