En kurdisk-iransk familie i Drammen går uten hijab, men det liker ikke den irakiske nabofamilien. Deres døtre bruker hijab. Irakerne forsøker å tukte iranerne til å bruke hijab. Det har vært flere sammenstøt i den kommunale boligen i Drammen.

I den kurdiske familien fra Iran bruker ikke døtrene hijab. I den irakiske familien bruker døtrene alltid hijab når de er utenfor huset. Saken har ført til mye krangling. Flere ganger har det endt med at folk i familien har sloss.
– Jeg må kunne bestemme over min egen familie. Ingen andre skal fortelle meg hva som er rett eller galt, sier den kurdisk-iranske moren til Drammens Tidende.
Et barn er blitt lettere skadet i forbindelse med krangelen. Barnet måtte behandles på legevakten. To ganger har politiet reist ut og meklet mellom familiene.

Iranerne er sunnier, mens irakern er shiaer. Iranerne har bodd ni år i Norge, og halvannet år i Drammen.

– Om man er sunni- eller sjiamuslim er ikke viktig. Jeg må kunne bestemme over min egen familie, uten at noen andre skal fortelle meg hva som er rett eller galt, forteller moren til Drammens Tidende.
..
Begge familiene har vært i kontakt med kommunen og politiet for å få hjelp, og begge ønsker enten å flytte, eller at den andre familien flytter fra boligen.

Krangelen har vært så heftig at politiet er blitt tilkalt to ganger.

Hijabkrangel i nabolag

Krangler om hijab