Ron Ramsey, som forsøker å bli republikanernes kandidat til guvernør av Tennessee, har uttalt at islam ikke er en vanlig religion, men mer er å ligne med en sekt eller et politisk parti, eller en nasjonalitet, og derfor ikke kan nyte godt av samme religionsfrihet som andre religioner.

Dette er en ny argumentasjon: hvis islam ikke fyller vanlige kriterier for en religion kan den heller ikke nyte godt av de samme rettigheter som andre religioner, men må vurderes etter andre kriterier, feks for sekter eller partier. Ramseys svar kom i forbindelse med reaksjon i lokalmiljøet på bygging av et islamsk senter og moske utenfor Nashville.

During a question-and-answer session at the Hamilton County meeting, Mr Ramsey, from Blountville, was asked about the «threat that’s invading our country from the Muslims”, according to local reports.
The question came amid local concern over a proposed local Islamic Centre and mosque to be built outside the town of Murfreesboro, to the south-east of the capital Nashville.
Despite proclaiming his support for the Constitution and the whole «Congress shall make no law» to religion, he said that Islam was more of a “cult” than a faith.
«Now, you could even argue whether being a Muslim is actually a religion, or is it a nationality, way of life, cult whatever you want to call it,» he said in comments that were caught on video and later uploaded to YouTube.
«Now certainly we do protect our religions but at the same time this is something we are going to have to face.
«Now, you know, I’m all about freedom of religion. I value the First Amendment as much as I value the Second Amendment as much as I value the Tenth Amendment and on and on and on.”
He added: “But you cross the line when they try to start bringing Sharia Law here to the state of Tennessee, to the United States. We live under our Constitution and they live under our Constitution.»

Ramsey har støtte fra Tea Party-bevegelsen.

Den nye innvandringsloven i Arizona kan sees innenfor samme kontekst: nye signaler, nytt territorium. Hvis man søker etter nye svar på en ny situasjon, vil nye svar dukke opp.

USA har uortodokse politikere på høyre fløy og Tea Party-bevegelsen gir dem ryggdekning.

Liberale har allerede rygget ut og tatt avstand fra Ramseys tanker, men han setter fingeren på et ømt punkt: kan man nyte godt av alle rettigheter i et demokratisk samfunn og samtidig trampe på de samme rettigheter i utøvelsen av sin religon, og her ligger islam utsatt til, i synet på kvinner, homofile, ikke-troende, og frafalne.

Ron Ramsey: Tennessee Republican politician under fire in ‘Islam is a cult’ row
A US Republican politician, Ron Ramsey, who is supported by the controversial Tea Party, has come under fire for likening Islam to a “cult” and casting doubt about whether it is even a religion.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂