Nytt

I Danmark vokser privatskolene. Profilerte politikere som er kjent som tilhengere av integrering og den offentlige skolen, sender selv sine barn i privatskoler. De skylder på at kvaliteten i den offentlige er for dårlig.

Er dette individualisme i praksis? I så fall er det et tegn på at man hopper av den vognen man selv har satt i gang, og overlater til andre å sitte på den.

Offentligheten er opptatt av hva politikerne gjør. Det teller mer enn hva de sier.

Som kjent nektet Jens Stoltenberg å si hva han ville gjort hvis barna gikk på en av Oslo-skolene med 90 prosent innvandrere.

Når det kommer til stykket betyr barnas fremtid mer enn partiprogrammer. Den samme tendens ser man i Oslo, der også ærgjerrige innvandrerforeldre sender barna på skoler med bedre blanding.

Henrik Sass Larsen (politisk ordfører for socialdemokratene i Folketinget. red.) har længe haft sine børn i en privatskole. Mette Frederiksen (rep for socialdem. i Folketinget) trak mor-kortet i sidste uge og flyttede sin datter, for ‘barnets skyld’. Og til sidst var det Helle Thorning-Schmidt’s tur til at flytte den ene af sine døtre fra en folkeskole på Østerbro til den attraktive Ingrid Jespersens Skole.

Alle tre politikere bedyrer at de skam holder af folkeskolen. Deres børn skal bare ikke gå der. De har nemlig særlige behov.

Hermed er de sjovt nok på linie med Anne-Mette Rasmussen, der som statsministerfrue udtalte:
– Hele ånden er anderledes på privatskoler. Lærerne bekymrer sig om eleverne og tager tingene mere alvorligt. Ofte er det jo sådan, at børn begynder i folkeskolen, og så senere flytter til en privatskole, hvis der opstår et behov for skoleskift, sagde Anne-Mette Rasmussen for et par år siden.

Hykleri
– Dette beviser at S-ledelsen består af gigant hyklere. De tordner imod privatisering i den offentlige sektor. Man kan da ikke overlade noget så vigtigt som pasning af børn og ældre, uddannelse, sygehuse mm. til private. Alligevel mener Gucci Helle og skrigeskinken, at de private skoler er bedre for deres børn. Gu’ ved om der er fodi, de har lukket for mange indvandrere ind?? Det er da topmålet af hykleri, skriver Peter S på nationen!

Men måske er det regeringens skyld, at socialdemokraterne er nød til at handle som de gør.

Ødelagt skole
– Man kunne også tænke sig at regeringen igennem de sidste 10år har foringet folkeskolen(hvilket diverse statistikker viser temmeligt godt) så meget at forældrer med pungen iorden ikke har så meget andet valg end at sætte børnene i privat skole hvis de skal have en undervisning der svarer overens med kravene i samfundet:), skriver Rolf H.

Antallet af privat-skoler i Danmark er stigende og fra at der kun var godt 6 procent af børnene i privatskoler i 1970erne er der i dag 14,1 procent af skolebørnene i private skoler.

Samtidig står folkeskolerne idag overfor en besparelser på godt 10 procent, besparelser, der medfører færre lærere og dermed flere elever i klasserne. Tilgengæld er der masser af jobopslag hos de private skoler.

Kombinasjonen mindre ressurser til den offentlige skolen og valg av privatskole til egne barn, er dobbelt belastende for politikerne.

Hvem er det som får ressursene? Den problemstillingen vil melde seg med økende styrke.

Rummelig eller for de svage?
– Da man for nogle år tilbage besluttede at den danske folkeskole skulle være inkluderende og rummelig, var man ikke klar over konsekvenserne. Ja.. man sparede penge på området fordi de «meget» svage elever ikke var anbragt i specielle tilbud længere. Men det har desværre udmundet i, at de ressourcer en almindelig folkeskole har til ekstra undervisning af «lidt» svage elever nu konsekvent går til de aller dårligste elever. Altså, rummeligheden går ud over de almindelige børn. Folkeskolerne bruger alle ressourcer på de svage elever. Hvad med de børn der er kommet for at lære noget ?????, skriver han.

Nytt

I Danmark vokser privatskolene. Profilerte politikere som er kjent som tilhengere av integrering og den offentlige skolen, sender selv sine barn i privatskoler. De skylder på at kvaliteten i den offentlige er for dårlig.

Er dette individualisme i praksis? I så fall er det et tegn på at man hopper av den vognen man selv har satt i gang, og overlater til andre å sitte på den.

Offentligheten er opptatt av hva politikerne gjør. Det teller mer enn hva de sier.

Som kjent nektet Jens Stoltenberg å si hva han ville gjort hvis barna gikk på en av Oslo-skolene med 90 prosent innvandrere.

Når det kommer til stykket betyr barnas fremtid mer enn partiprogrammer. Den samme tendens ser man i Oslo, der også ærgjerrige innvandrerforeldre sender barna på skoler med bedre blanding.

Henrik Sass Larsen (politisk ordfører for socialdemokratene i Folketinget. red.) har længe haft sine børn i en privatskole. Mette Frederiksen (rep for socialdem. i Folketinget) trak mor-kortet i sidste uge og flyttede sin datter, for ‘barnets skyld’. Og til sidst var det Helle Thorning-Schmidt’s tur til at flytte den ene af sine døtre fra en folkeskole på Østerbro til den attraktive Ingrid Jespersens Skole.

Alle tre politikere bedyrer at de skam holder af folkeskolen. Deres børn skal bare ikke gå der. De har nemlig særlige behov.

Hermed er de sjovt nok på linie med Anne-Mette Rasmussen, der som statsministerfrue udtalte:
– Hele ånden er anderledes på privatskoler. Lærerne bekymrer sig om eleverne og tager tingene mere alvorligt. Ofte er det jo sådan, at børn begynder i folkeskolen, og så senere flytter til en privatskole, hvis der opstår et behov for skoleskift, sagde Anne-Mette Rasmussen for et par år siden.

Hykleri
– Dette beviser at S-ledelsen består af gigant hyklere. De tordner imod privatisering i den offentlige sektor. Man kan da ikke overlade noget så vigtigt som pasning af børn og ældre, uddannelse, sygehuse mm. til private. Alligevel mener Gucci Helle og skrigeskinken, at de private skoler er bedre for deres børn. Gu’ ved om der er fodi, de har lukket for mange indvandrere ind?? Det er da topmålet af hykleri, skriver Peter S på nationen!

Men måske er det regeringens skyld, at socialdemokraterne er nød til at handle som de gør.

Ødelagt skole
– Man kunne også tænke sig at regeringen igennem de sidste 10år har foringet folkeskolen(hvilket diverse statistikker viser temmeligt godt) så meget at forældrer med pungen iorden ikke har så meget andet valg end at sætte børnene i privat skole hvis de skal have en undervisning der svarer overens med kravene i samfundet:), skriver Rolf H.

Antallet af privat-skoler i Danmark er stigende og fra at der kun var godt 6 procent af børnene i privatskoler i 1970erne er der i dag 14,1 procent af skolebørnene i private skoler.

Samtidig står folkeskolerne idag overfor en besparelser på godt 10 procent, besparelser, der medfører færre lærere og dermed flere elever i klasserne. Tilgengæld er der masser af jobopslag hos de private skoler.

Kombinasjonen mindre ressurser til den offentlige skolen og valg av privatskole til egne barn, er dobbelt belastende for politikerne.

Hvem er det som får ressursene? Den problemstillingen vil melde seg med økende styrke.

Rummelig eller for de svage?
– Da man for nogle år tilbage besluttede at den danske folkeskole skulle være inkluderende og rummelig, var man ikke klar over konsekvenserne. Ja.. man sparede penge på området fordi de «meget» svage elever ikke var anbragt i specielle tilbud længere. Men det har desværre udmundet i, at de ressourcer en almindelig folkeskole har til ekstra undervisning af «lidt» svage elever nu konsekvent går til de aller dårligste elever. Altså, rummeligheden går ud over de almindelige børn. Folkeskolerne bruger alle ressourcer på de svage elever. Hvad med de børn der er kommet for at lære noget ?????, skriver han.