Feature

Jussi_Halla-aho.jpg

Jussi Halla-aho ble den 8. september av tingretten i Helsinki funnet skyldig i religionskrenkelse og ilagt en bot på 330 euro. Bakgrunnen for dommen er blant annet at Halla-aho hadde fornærmet den islamske religion på sin blog, ved å hevde at Muhammed etter dagens standard var pedofil, og at han i egenskap av religiøst forbilde fortsatt er opphav til islamsk inspirert pedofili. Statsadvokaten fremholdt også at Halla-aho hadde skrevet at det å rane forbipasserende og leve på skattebetalernes penger var et kulturelt og muligens genetisk trekk ved somalierne, hvilket han hele tiden har sagt kun var en reaksjon på at en finsk kommentator hadde benyttet eksakt de samme ord om finner, idet han skrev at fyll og slåssing var et kulturelt og genetisk trekk ved finnene, en ikke helt uvesentlig detalj som det politiserte og upålitelige NTB fant det for godt å utelate da de omtalte saken (se f.eks. her).