Nettavisen VårtOslo bringer gladnyheten om ny flerbrukshall på Årvoll i Oslo. Klesdrakten til elevrådsleder på Årvoll skole bærer bud om en ny æra i Oslo-idretten. Foto: facebook

Årvoll har omsider fått sin flerbrukshall, etter å ha ventet i over 20 år, skriver VårtOslo. Idrettshallen erstatter en gammel gymsal fra 1955.

Zakaria Hussain er elevrådsleder for barneskoletrinnet på Årvoll skole og kan bekrefte at elevrådet lenge har ønsket og jobbet for en ny og bedre hall. Han har vært så heldig å få klippe snoren i forbindelse med åpningen av hallen og poserer på hele to bilder i artikkelen; sammen med mamma Bushra Hussain og i forbindelse med snorklippingen. Zakaria i tradisjonell muslimsk mannsdrakt – lang hvit skjortel – på det ene bildet også foreviget av sin mor, i hijab.

Bortsett fra en jente vi så vidt kan skimte i bakgrunnen på det ene bildet, er det kun Zakaria av elevene ved skolen som er avbildet i reportasjen fra Årvoll.

Zakaria er ikke ukjent med verken å stå alene på podiet eller være i medienes søkelys – og alltid kledt for anledningen, i sin muslimske habitt. I november 2017 skrev Rights.no en artikkel der de rettet søkelyset mot hvordan denne unge gutten jevnlig har blitt brukt i politiske demonstrasjoner og hans tette kopling til Islamsk råd.

Nå er han også elevrådsleder, med god støtte fra sin mor,  og på vei inn på idrettsarenaen – kledt for anledningen der også.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂